• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sakın iPhone 4 almayın
15 Temmuz 2010 Perşembe 19:19

'Sakın iPhone 4 almayın'

Ve sonunda bu da oldu; almak isteyenlere "Sakın iPhone 4 satın almayın" uyarısı geldi.
iPhone 4'ün bitmek tükenmek bilmeyen anten tartışmasına son cevap ABD'nin Tüketici Raporundan geldi: "BiziPhone4'ü tavsiye etmiyoruz."

Tüketici Raporları sorumlularından Mike Gikas; "Mühendislerimiz gereken bütün testleri iPhone 4 üzerinde denedi ve ne yazık ki sonuç olumsuz" dedi. Elinizin, telefonun sol üst tarafıyla yani antenin olduğu bölgeyle teması halinde, çekim gücünde gözle görülür bir düşüş oluyor. Bu düşüş o kadar büyük ki konuşmanızın ortasında hattınız kesilebiliyor.

Yapılan testlerde mühendisler dışarı dünyaya tamamen kapalı bir sistem kullandı. Özellikle de herhangi bir radyo sinyalinden uzakta bir alan tercih edildi. En çok da çekim gücünün şebeke tarafından azaldığı yerlerde konuşmanın tamamen imkansız olduğu sonucu ortaya çıktı. Sonuçlardan emin olmak içinse aralarında; iPhone 3GS ve Palm Pre'nin de bulunduğu bir dizi farklı telefon da test edildi.

Nitekim iPhone 4 hariç, hiçbir telefonun sinyal gücünde gözle görülür bir düşüş belirlenmedi. Testler sonucundaysa bu soruna ufak ve garip de olsa bir sonuç bulundu. iPhone 4'ümüzün sol üst tarafına takacağımız koli bandı veya başka kalın, yalıtkan bir malzeme sayesinde yaşanan bu soruna bir çözüm bulabiliyoruz.

Gikas; "Her ne olursa olsun iPnone 4'ün bu soruna kökten bir çözüm bulması gerekiyor. Aksi taktirde bizden geçer not alamayacaklar ve ne yazık ki tüketicilere "iPhone 4 almayın" uyarısını yapmak zorundayız" dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA