• Konya6 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sakın afiş asmayın!
14 Ağustos 2009 Cuma 12:14

Sakın afiş asmayın!

Konya Büyükşehir Belediyesi, kamuya açık alanlarda gelişigüzel yerlere asılan, çevre ve görüntü kirliliği oluşturan afiş ve ilanlara karşı vatandaşları uyardı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, kamuya açık alanlarda gelişigüzel yerlere asılan, çevre ve görüntü kirliliği oluşturan afiş ve ilanlara karşı vatandaşları uyardı.

Konuyla ilgili Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, kamuya ait alanlara izinsiz afiş ve ilan asmanın 5326 sayılı Kabahatler Kanunu gereğince suç olduğu belirtilerek şöyle denildi: “Kamuya ait alanlara, otobüs duraklarına, elektrik trafolarına, telefon dağıtım kutuları ve kulübelerine, aydınlatma direklerine, trafik yön-bilgi levhalarına, sinyalizasyon direklerine, ağaçlara ve rızası olmadan özel kişilere ait yerlere afiş ve ilan asmak 5326 sayılı Kabahatler Kanunu gereğince yasaktır. Bu fiili işleyen kişilere kanunun 42’nci maddesinin 1’inci bendi uyarınca idari yaptırım karar tutanağı düzenlenerek cezai işlem uygulanmaktadır.”

2009 yılı içinde idari yaptırım cezası olarak toplam bin 680 TL ceza uygulandığı belirtilen açıklamada, çevre ve görüntü kirliliği oluşturan ilanları asanlar hakkında gerekli denetim ve kontrollerin devam edeceği belirtilerek, vatandaşların bu konuda duyarlı olmaları istendi.

 

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA