• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sakarya Sosyal Tesisinin temeli atıldı
25 Mayıs 2011 Çarşamba 15:16

Sakarya Sosyal Tesisinin temeli atıldı

Selçuklu Belediyesi tarafından Sakarya Mahallesine yapılacak çok amaçlı mahalle konağı tesisinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Selçuklu Belediyesi ilçe genelinde yatırımlara devam ediyor. Her mahallede ihtiyaca göre farklı bir yatırım projesi hayata geçiren Selçuklu Belediyesi Sakarya Mahallesine çok amaçlı sosyal tesis yapıyor. Tesisin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Bestami İnan, Ak Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Ak, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ak Parti Konya Milletvekili adayı İlhan Yerlikaya, TFF Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Baykan, Ak Parti İl ve İlçe Teşkilatı yöneticileri, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Selçuklu’da yaşam kalitesini artıracak çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. Her mahallenin ihtiyacına göre hareket ediyor ve hemşehrilerimize en uygun hizmeti vermeye gayret gösteriyoruz. Model ve modern şehir için ilçemizin dört bir yanına hizmet ve yatırım yapıyoruz. Temelini atacağımız tesis gibi sosyal donatılarla halkımıza yaşanabilir mekanlar sunuyoruz. Sakarya Mahallesine yapacağımız tesis bölgede birçok etkinliğin gerçekleşmesine katkı sağlayacak. Bu tesisin ardından burada yine Aile Sağlık Merkezi ve laboratuar yapılması içinde çalışmalarımız sürüyor. Özellikle hemşehrilerimizin boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirebileceği bu tesis çevre halkının kaynaşmasına vesile olacağına inanıyorum. Tesisimizin hayırlı olmasını diliyor ve programımıza katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 

Ak Parti Selçuklu İl Başkanı Mustafa Ak, Selçuklu Belediyesi’nin hayata geçirdiği projeler ve gerçekleştirdiği yatırımların hızla devam ettiğini belirterek, “Büyük bir gayretle şehrimize hizmet veren belediye başkanımızı ve ekibini kutluyorum. Her hafta farklı bir mahallede farklı bir yatırımın temelini atılıyor ve ya da açılıyor. Bu yatırımların hayırlı olmasını diliyorum ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Bestami İnan, Ak Parti kadrolarının hem hükümet anlamında hem de yerel anlamda millete hizmet üretmeye gayret gösterdiklerini söyledi. İnan, “Belediyelerimiz altyapı ve fiziki belediyeciliğin yanında sosyal ve kültürel çalışmaları ile de vatandaşlarımıza en iyi hizmeti veriyor. Bu bakımdan başkanlarımızı kutluyor ve başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Konya Belediyeleri adeta yarış içinde hizmet üretmeye devam ediyor. Şehrimizin ihtiyaçları ve beklentileri değişti. Bu bağlanmada hizmet çıtası da yükseldi. Hayata geçen projeler şehrimizde yaşayan insanların beklentilerini karşılayabilmek adına gerçekleştiriliyor.

Anadolu insanı ben değil biz merkezli düşünür. Paylaşmacıdır ve ikramı sever. Apartman hayatında müşterek ağırlama imkanları azaldı. Bizde kendimize göre bir sentez üreterek mahalle konaklarını hayata geçirdik. Şehir hayatında sosyal tesislere büyük ihtiyaç duyulmaktadır. Temelinin attığımız bu tesis böyle bir ihtiyaca cevap verecek. Emeği geçenleri kutluyor ve tesisin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Ak Parti Konya Milletvekili Adayı İlhan Yerlikaya “Sadece Ak Partili belediyelerin olduğu yerlerde hizmetler yapılmıyor. Türkiye de her ilde Ak Parti gerçekten parti farkı gözetmeden en güzel şekilde hizmet veriyor. Biz milletimizin hizmetindeyiz. Bu düşünceyle Mahalle Konağının inşa edecek olan belediyemizi tebrik ederim” dedi.

Toplam inşaat alanı 1950 m² olan tesis bordum, zemin ve birinci katlar olmak üzere planlandı. Zeminde 6 adet dükkan, üst katta ise 2 büro, 3 derslik ve bir kütüphane hizmet verecek. Tesisin bodrum katında yüzme havuzu, sauna, şok havuzu, toplantı salonu, revir, soyunma odaları ve duş kabinleri yar alacak. Tesisin temeli yapılan duanın ardından protokol üyeleri tarafından atıldı.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA