• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şakalaşırken yaşanan ölüm olayına 16 yıl
28 Aralık 2011 Çarşamba 11:17

Şakalaşırken yaşanan ölüm olayına 16 yıl

Konya'da mobilya boya atölyesinde boş zannettiği tüfekle şaka yapmak isterken arkadaşının ölümüne neden olan işçi, ilk duruşmada 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Konya'da mobilya boya atölyesinde boş zannettiği tüfekle şaka yapmak isterken arkadaşının ölümüne neden olan işçi, ilk duruşmada 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.
     Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Mustafa Can, taraf avukatları ve ölen İsmet Kızıl'ın yakınları katıldı.
     İlk kez hakim karşısına çıkan sanıktan mahkeme heyeti olay anını anlatmasını istedi.
     Mustafa Can ifadesinde, ''İsmet o akşam 23.30'da iş yerine geldi. Saat 02.00'ye kadar oturduktan sonra Bekir isimli arkadaşımız yazıhaneden aldığı minderi yere serdi. Uyuyacaktık. İsmet benden önce o mindere yatmış. Ben de kalkmasını, benim oraya yatacağımı söyledim. Sonra şakalaştık ve kapının arkasındaki av tüfeğini görünce elime aldım. Bir kez doldur boşalt yaptıktan sonra sandalyeye tüfeği doğrulttum ve tetik düşürdüm. Tüfek ateş almayınca boş olduğunu düşünerek İsmet'e doğrulttum. Tekrar doldur boşalt yapıp, tetiği düşürünce bu kez tüfek patladı. Ben İsmet'e ateş etmek istemiyordum. Sonra 112'yi aradım, konuşacak durumda olmadığım için telefonu arkadaşım Bekir'e verdim. İsmet'e seslendim ancak bana cevap vermedi. Bu olaydan dolayı çok pişmanım'' dedi.
     Cumhuriyet Savcısı sanığın kasten adam öldürme suçundan cezalandırılmasını istedi.
     Bir süre ara veren mahkeme heyeti, sanığa kasten adam öldürme suçundan müebbet hapis cezası verdi ancak Türk Ceza Kanunu'nun 21'inci maddesi gereğince cezayı 16 yıl 8 aya indirdi.
    
     -Olayın geçmişi
    
     30 Temmuz 2011 tarihinde merkez Selçuklu ilçesi Horozluhan Mahallesi eski Marangozlar Sanayi Sitesi'ndeki bir mobilya boya atölyesinde çalışan Mustafa Can (19), iş yerindeki pompalı tüfekle arkadaşı İsmet Kızıl'a (25) şaka yapmak istemiş, boş zannettiği tüfeğin ateş alması sonucu arkadaşı İsmet Kızıl, hayatını kaybetmişti.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA