• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şairler Yaşayan Gazzede buluştu
17 Ekim 2014 Cuma 11:04

Şairler "Yaşayan Gazze"de buluştu

Neşat Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi'nde, Yunus Emre Enstitüsü'nce düzenlenen "Yaşayan Gazze" programına Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan ve Bülent Arınç, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, AK Parti Ankara Milletvekili Em

Program, Gazze'deki dramı sergileyen fotoğrafların gösterilmesi, Türk besteci ve piyanist Tuluyhan Uğurlu'nun piyano çalmasıyla başladı. Daha sonra edebiyat dünyasının önde gelen isimlerinden Cahit Koytak, "Gazze Risalesi"nden şiir okudu, piyanist Tuluyhan Uğurlu da şaire müziğiyle eşlik etti."Vicdanları sızlatan insanlık suçu"

Gecede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gönderdiği telgraf okundu. Erdoğan, telgrafında şunları kaydetti:

"Cahit Koytak, Gazze'de yaşanan acıları ve insanlık trajedisini anlattığı Gazze Risalesi'yle vicdanlara seslenmiş, gönüllerde silinmez izler bırakmıştır. Yaşanan zulümlere sessiz kalışa, duyarsızlığa karşı yükselen bir çığlık olmuştur. Yürekleri yakan, vicdanları sızlatan bu insanlık suçu karşısında hepimizin ortak paydasını en güzel şekilde yansıtan Gazze Risalesi'nin Arapça ve İngilizce'ye tercüme edilmesini memnuniyetle karşılıyorum. Böylelikle Gazzeli Yusuf'un hikayesinin uluslararası seviyede ses getireceğine inanıyorum. Ülke ve millet olarak Gazzeli çocukların dramını hiçbir zaman unutmayacak, her zaman mazlumların, mağdurların, masum Gazze halkının, Filistin'in yanında olmaya devam edeceğiz."

O MÜLTECİLER İÇİN KAPIMIZI AÇACAĞIZ

Suriyeli sığınmacıların Türkiye'ye kabul etmeye devam edeceklerini ifade eden Başbakan Davutoğlu, "Bu topraklarda 1 buçuk milyon Suriyeliyi kabul etmemize vatana ihanet diyenler çıktı. Bir daha Gazzede felaketler yaşanmasın diye herkes sussa biz inadına Gazze diyeceğiz. İnadına o mülteciler için kapımızı açacağız. Dinleri, mezhepleri önemli değil, insan olmaları önemli. İnsanı anlamayan rabbini de anlayamaz" diye konuştu.

"Halkımız Gazze ile ilişkisi olduğunu tüm dünyaya ilan etti"

Burada konuşan Bakan Çelik de konuşmasına, Filistinli şair Murid Barguti'nin "İnsanlar şiire ne zaman sararlar? İnsanlar şiire en çok zulüm zamanlarında sararlar. Çünkü konuşması gerekenler, konuşmaya cesaret edemezler. Büyük yığınlar zulüm karşısında sessiz kalırlar. O zaman da insanlık siyasetçilerin, aydınların konuşmaktan korktuğu yerde şiirin anlam dünyasına ve iman dünyasına sığınırmış" sözlerini okuyarak başladı.

İlk defa Türkiye Cumhuriyeti'nde Filistinli şair Barguti'nin yakarışının tersine çevrildiğini belirten Çelik, siyasetçilerin, aydınların, entelektüellerin ve kitlelerin sustuğu bir zamanda şiir konuşmadıklarını söyledi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA