• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sahte şampuanlar mantara yol açıyor
18 Mayıs 2015 Pazartesi 13:01

'Sahte şampuanlar mantara yol açıyor'

Uzmanlara göre saç ve deri hastalıklarından korunmak için kullanılan şampuanların üretim yeri ve şartlarına dikkat edilmesi gerekiyor.

Uzmanlara göre saç ve deri hastalıklarından korunmak için kullanılan şampuanların üretim yeri ve şartlarına dikkat edilmesi gerekiyor.

Saç uzmanı Talat Sam, sahte şampuan uyarısı yaparak, bunların saç derisinde mantara, saç dökülmesine ve çeşitli deri hastalıklarına neden olduğunu bildirdi.

Sam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, piyasada ne olduğu belirsiz ürünler bulunabildiğini, tüketicilerin bunlara karşı dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Kozmetik ürünleri oluşturan bileşenlerin, ürün içeriğinin ve varsa onay belgesinin incelenmesi gerektiğini kaydeden Sam, "Sağlık Bakanlığı geçtiğimiz yılın 6 aylık döneminde piyasadaki 6 bin 70 kozmetik ürünü denetledi. Güvensiz çıkan 5 bin 381 ürünün 5 bin 375'inin sahte ve kaçak olduğu tespit edildi. Bu veriler bile sahte şampuan ve kozmetik ürünlerin yaygınlığını gösteriyor" ifadesini kullandı.

"Paranızdan ve sağlığınızdan olmayın"

Sağlık Bakanlığının denetimlerine rağmen piyasada hala sahte ve kaçak ürün bulunabildiğine dikkati çeken Sam, "Bir dönem piyasada arıyla tanışmamış ballar vardı. Şimdi de maalesef sağlıklı üretim ve dolum tesisi, gerekli belge ve onay sertifikaları ile tanışmamış şampuanlar var" görüşünü savundu.

Taklit ve sahte şampuanlara karşı vatandaşları uyaran Sam, "Bunlar saç derisinde mantara, saç dökülmesine ve çeşitli saç derisi hastalıklarına yol açıyor. Ucuz şampuanları tercih ederek bu tür etkilere maruz kalanlar, daha sonra çok ciddi paralar ödeyerek hem sağlık hizmeti, hem de saçlarını yeniden eski haline getirebilecek uygulamalar satın alıyor. Hem paradan hem de sağlıktan olmamak için nerede, hangi şartlarda üretildiği belli olan, fiyatı piyasa ortalamasının altında kalmayan ürünler tercih edilmeli" diye konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA