• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sahte ehliyetle 6 yıl kamyon kulandı, tutuklandı
13 Nisan 2011 Çarşamba 12:50

Sahte ehliyetle 6 yıl kamyon kulandı, tutuklandı

Konya polisinin yakaladığı bir kişinin 6 yıl boyunca sahte ehliyetle çeşitli firmalarda kamyon kullandığı ortaya çıkarken bir kişiyi ise 15 bin TL dolandırdığı iddia edildi

Konya Polisi, sahte E sınıf ehliyetle yıllarca kamyon kullanan ve o ehliyetle 15 bin TL dolandırdığı iddia edilen şüpheliyi yakaladı. Şüpheli, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Edinilen bilgiye göre, Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, dolandırıcılık ihbarı alarak araştırmalara başladı. M.A. adına mobilya mağazasından 15 bin TL'lik alışveriş yapıldığını ve senet imzalandığı öğrenen polis ilk önce senedin sahibini buldu. Bursa'da oturan M.A'ya ulaşan ve alışveriş yapmadığını belirleyen polis, 2005 yılında çalıntı müracaatında bulunulan ehliyetin kullanıldığı düşünerek harekete geçti. Konya'da M.A'nın ehliyeti ile bir kişinin birçok iş yerinde kamyon şoförlüğü yaptığını öğrenen polis, şahsın gerçek isminin Hüsnü K. olduğunu öğrendi. Polis, merkez Selçuklu ilçesinde yaptığı baskınla evinde Hüsnü K'yi gözaltına aldı. Hüsnü K'nin üzerinden kendi fotoğrafı yapıştırılmış ve M.A. adına düzenlenmiş E sınıfı ehliyet çıktı. Ehliyete el konulurken şüpheli Hüsnü K, "Ben o ehliyeti buldum, kendi ehliyetim B sınıfı olunca bir işe yaramadı. Ben de E sınıfını kullanarak çalıştım" dediği öğrenildi.

Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheli Hüsnü K., "nitelikli dolandırıcılık ve sahte resmi evrak düzenlemek" suçundan çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA