• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sahte altında patlama
19 Nisan 2013 Cuma 15:33

Sahte altında patlama

Altın ve Para Piyasaları uzmanı Yıldırımtürk, "Sahte altın piyasasında özellikle düğün mevsiminde, yaz aylarında gözle görülür şekilde artış yaşanıyor'' dedi.
Altın fiyatlarında son günlerde yaşanan düşüşle birlikte, uzmanlar yatırımcıyı piyasaya sürülebilecek sahte altınlar konusunda uyardı.
Karakaş Atlantis Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Karakaş, "Bu günlerde yatırımcılar kesinlikle ve kesinlikle sahte altına dikkat etmeli, bu zamanlarda çok fazla sahte çeyrek ya da yarım altın piyasaya sürülebilir" dedi.
Yatırımcıların dokunarak ya da görerek altının sahte olup olmadığını anlamasının mümkün olmayacağını belirten Karakaş,"Nihai tüketicinin aldığı ürünün sahte mi, ya da başka bir sıkıntı olarak düşük ayar altın mı bunu bilmesi mümkün değildir. Yatırımcılar marka olmuş güvenilir firmalardan garanti belgesi ve garanti sertifikaları ile ürünlerini alırlarsa bu tür sıkıntılar yaşamazlar.Yatırımcılar alışveriş yaptıkları firmaların tam ayar garanti belgeleri olup olmadığını mutlaka sormalılar" diye konuştu.
Altın ve Para Piyasaları uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, "Eline sahte altın geçen bir tüketici, önce aldığı yere bunu götürüp söylemeli... Tüketici yasalarına göre bu iade mümkün. Bu mümkün olmadığı takdirde, ilçelerin kaymakamlıklarında bulunan Tüketici Hakem Masaları'na şikayetlerini iletebilirler. Bize tüketicilerden bu tarz şikayetler her zaman geliyor" dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA