• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şahinden HDPye kapatılma uyarısı
26 Aralık 2015 Cumartesi 10:04

Şahin'den HDP'ye kapatılma uyarısı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, HDP'ye kapatılma uyarısında bulundu.

Şahin, HDP yöneticilerinden terörle arasına mesafe koymasını isteyerek, "Teröre destek verirseniz, terör yolunu tercih etmeye devam ederseniz sizin siyasi parti olma vasfınız kendiliğinden ortadan kalkar. Terörle aranıza mesafe koyun. Aksi halde Türkiye'deki ne kadar güçlü olursa olsun demokratik düzen sizi daha fazla sırtında taşıyamayabilir" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Karabük'ün Eflani İlçesi Hacıağaç Köyü'nü ziyaret etti.
Köy konağında konuşan Şahin, yasaklarla bir yere gitmenin mümkün olmadığını söyledi.
Türkiye'de yakın bir zamana kadar siyasi partilerin sık sık kapatılırken, Anayasa değişikliğiyle siyasi partilerin kapatılmasını büyük ölçüde yasakladıklarını ifade eden Şahin, şöyle dedi: "Ancak siyasi partiler de düşüncelerini, programlarını sadece siyasi yolla hayata geçirmenin mücadelesi içerisinde olacaklar. Bakın şu anda Türkiye'de faaliyette bulunan bir siyasi parti var HDP. Siyasi partiler terör yoluna baş vurmazlar, terör örgütleriyle işbirliği yapmazlar. Terör örgütlerinin siyasi uzantısı içerisinde olamazlar. Bakın şu anda Cizre'de, Şırnak'ta, Diyarbakır'da terör örgütü elemanları güya 'öz yönetim kurma' adına sokakları işgal ediyorlar, hendekler kazıyorlar. 'Burası bize aittir' diye eylemler yapıyorlar. Bir siyasi parti bu eylemlere destek veriyor, 'iyi yapıyorlar' diyor. Bunları ortadan kaldırmak için, orada yaşayan vatandaşlarımızın huzurunu temin etmek için o hendekleri kapatmaya, militanları etkisiz hale getirmeye çalışan güvenlik güçlerimize parlamentoda, şurada, burada yaptığı konuşmalarda adeta hakaretler yağdırıyorlar."
KAPATILMA UYARISI
Şahin, HDP yöneticilerine seslenerek şöyle devam etti: ''Ey HDP yöneticileri; Eğer gerçekten düşüncelerinizi siyasi yolla hayata geçirme amacıyla kurulmuş bir siyasi partiyseniz terör yoluyla bunu asla yapamazsınız. Çünkü siyaset siyasi yolla görüşlerini parlamentoya getirerek, yasalaştırarak amaçlarına ulaşabilecek siyasi organlardır. 'Hayır, biz hem siyasi bir parti olacağız hem de silahlı mücadele yolunu seçerek amaçlarımızı gerçekleştireceğiz' diyorsanız buna hiçbir demokratik ülke müsamahakar davranamaz.
TBMM Başkanlığı, Anayasa Komisyonu'nda görev yapmış, 20 yılı aşkın bir süredir parlamentoda bulunan biri olarak ifade ediyorum ki şu anda HDP yöneticilerinin, başta Demirtaş'ın açıklamaları başka bir demokratik ülkede yapılmış olsa o siyasi parti hakkında derhal kapatılma davası açılır ve kapatılırdı. Sayın Demirtaş'a ve HDP yöneticilerine sesleniyorum; Türkiye'deki demokratik düzenin kıymetini bilin. Başka bir demokratik ülkede, hatta Avrupa Birliği'nin en güçlü demokrasisine sahip ülkesinde dahi terörü ve terör örgütlerini desteklediğini açıkça ilan eden hiçbir siyasi parti yaşattırılamaz. Lütfen tercihinizi yapın. Terör mü, siyaset mi? Siyasi yolla düşüncelerinizi gerçekleştiremeyeceğinizi düşünüyorsanız o halde ikna yoluna gideceksiniz.''
''DEMOKRATİK DÜZEN SİZİ DAHA FAZLA SIRTINDA TAŞIMAYABİLİR''
Ak Parti olarak Türkiye'nin Başkanlık sistemine geçmesini istediklerini vurgulayan Şahin şöyle konuştu: "Ama şu anda parlamentoda başkanlık sistemine geçilecek gücümüz yok. Çünkü 330 üzerinde milletvekili olmamız lazım. Şu anda 317 milletvekilimiz var. 1 tanesi de Meclis Başkanı 316. Peki bunu gerçekleştirmek için biz terör yoluna baş vuruyor muyuz?Hendekler kazıyor muyuz? Birilerinin eline silah mı veriyoruz bunu gerçekleştirmek için? Siyasi yolla parlamentoda diğer siyasi partileri ikna etmek suretiyle önümüzdeki hafta genel başkanımız siyasi partileri ziyaret edecek.
Yeni anayasa ile ilgili düşüncelerini paylaşacak. Ne düşündüğünü söyleyecek ve destek isteyecek. Siyasetçinin yolu budur. Siyaset yoluyla ülkeye hizmet etmek isteyenlerin bunun dışında başka bir yolu yoktur. Amacımıza ulaşırız, ulaşamayız, ikna ederiz, edemeyiz. Milletimizle bunu paylaşırız, bir başka seçimde tekrar gündeme getiririz. Ama 'Ben bu öz yönetimi gerçekleştirmek için yola çıktım. Bunu parlamentoda gerçekleştiremiyorum' düşüncesiyle gidip teröre destek verirseniz, terör yolunu tercih etmeye devam ederseniz sizin siyasi parti olma vasfınız kendiliğinden ortadan kalkar.
O bakımdan bu siyasi partinin yöneticilerini meclisin eski başkanlarından biri olarak uyarıyorum. Siyasi parti olmanın kıymetini bilin. Türkiye'deki demokratik düzenin kıymetini bilin. Terörle aranıza mesafe koyun. Aksi halde Türkiye'deki ne kadar güçlü olursa olsun demokratik düzen sizi daha fazla sırtında taşıyamayabilir."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA