• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şahin: 3 milyar dolarlık reklam pastası yanlış ellere dağıtıldı
15 Aralık 2011 Perşembe 11:23

Şahin: 3 milyar dolarlık reklam pastası yanlış ellere dağıtıldı

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, operasyonun kendi kanallarını ölçüm sisteminden çekmelerinin haklılığını gösterdiğini söyledi.
Reyting ölçümleri konusunda 3 yıl önce yaptığı uyarılarla konunun Türkiye gündemine gelmesini sağlayan TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, operasyonun kendi kanallarını ölçüm sisteminden çekmelerinin haklılığını gösterdiğini söyledi.

Göreve geldiği ilk dönemden itibaren denek sayısının azlığı, her yıl yüzde 20'lik bölümünün değiştirilmemesi, reyting sonuçlarının geç gelmesi gibi ihmalleri gördüğünü belirten Şahin, bunları reyting ölçüm şirketi yöneticileri ile paylaştığını anlattı. Deneklerin bir kısmının isim isim kendilerine ihbar şeklinde iletildiğini belirten Şahin, bu isimleri de yöneticilerle paylaştığını, "Tamamen gizli olması gereken denek listesi herkesin elinde dolaşıyor." diyerek kendilerini uyardığını ifade etti. Bu gelişmeler üzerine şirketin herhangi bir çalışma yapmadığını, TRT olarak sistemden çekildiklerini hatırlattı. Gelinen sürecin kendilerini haklı çıkardığını dile getiren Şahin, "Ölçüm sistemi yanlış ellerde, yanlış metotlarla yapılıyordu. Yıllık 3 milyar dolarlık reklam bütçesi yanlış ellere dağıtılıyordu. Bir kamu kurumunun temsilcisi olarak, hiçbir çıkar ve art niyet taşımaksızın gündeme getirdiğimiz iddialar ispatlanmış oldu."dedi....

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA