• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sağlık personeli için zam farkı başvurusu
19 Temmuz 2012 Perşembe 13:54

Sağlık personeli için zam farkı başvurusu

Türk Sağlık-Sen, aile hekimleri ve aile sağlığı personellerine 6 aylık maaş zam farklarının ve gecikme zammının ödenmemesi nedeniyle Türkiye Halk Sağlığı Kurumu'na başvuru yaptı.

Türk Sağlık Sen’den yapılan açıklamaya göre, söz konusu kurum bünyesindeki aile hekimliği birimlerinde çalışan aile hekimleri ve aile sağlığı personeli 6 aylık maaş zam farklarını ve gecikme zamlarını alamadıklarını sendikaya ileterek yardım istedi. Bunun üzerine harekete geçen sendika, kuruma başvurarak mağduriyetin giderilmesini istedi. Başvuruda; 1 Haziran’da Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Kararlarında, zamlı maaş ödemelerinin başlangıç tarihinin 1 Ocak 2012 olduğu belirtildi. Aile hekimliği birimlerinde görev yapan hekimler ve aile sağlık personelinin 1 Ocak 2012 tarihinden 30 Haziran 2012 tarihine kadar olan hizmet sözleşmesi ücretlerinin yüzde 4’lük artış oranlarının toplamı hesaplanarak geç ödeme farkları ile birlikte bahsi geçen çalışanlara ödenmesi istendi.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, çalışanların 6 aylık zam farklarının ödenmeyerek mağdur edildiklerini ifade ederek, “Hükümet memurları 6 ay zamsız maaşa mahkûm etti. Fakat görülüyor ki aile hekimliği sisteminde görev yapan çalışanların bu 6 aylık alacakları ödenmeyerek mağduriyetleri devam ettiriliyor. Bu konuda Türkiye Halk Sağlığı Kurumuna başvurumuzu yaparak mağduriyetin sonlandırılmasını istedik. Umarız bu ihmal bir an önce giderilir.” ifadelerini kullandı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA