• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sağlığını etkilemesin!
13 Haziran 2013 Perşembe 11:47

Sağlığını etkilemesin!

ÇOMÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mirici, klimaların üst solunum yolu enfeksiyonlarına bağlı hastalıklara yol açabileceği uyarısında bulundu.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arzu Mirici, klimaların, üst solunum yolu enfeksiyonlarına bağlı hastalıklara yol açabileceği uyarısında bulundu.
Mirici, klimadan kaynaklanan hastalıkların, enfeksiyon ve alerjik olmak üzere ikiye ayrıldığını söyledi.
Bakteriyel virüslerle oluşan rahatsızlıkların, üst solunum yolu enfeksiyonu gibi sorunların yanı sıra akciğerleri içine alıp zatürreye kadar gidebilecek hastalıklara neden olabildiğini anlatan Mirici, şöyle devam etti:
"Özellikle bir süredir kullanılmayan ev ve araç klimaların açılmasıyla içinde biriken bütün kirli hava, solunum yollarınıza ulaşır. Böyle durumlar özellikle klimaların yeni kullanılmaya başlandığı dönemlerde bizi hasta eden etkenler olarak karşımıza çıkar. Bunun arkasında mikroorganizmalar, yani mikroplar vardır. Bu mikroplar, kışın karşılaştığımız mikroplardan daha farklı özelliktedir."
Alerjiye duyarlı vatandaşların, uzun süre kullanılmayıp daha sonra çalıştırılan klimalardan etkilenme olasılığının yüksekliğine dikkati çeken Mirici, bu kişilerin olumsuz etkilere maruz kalmaması için klimaların başka bir yerde açılıp bir süre içindeki havanın temizlenmesini önerdi.
Mirici, üst solunum yolu enfeksiyonları için sadece klimaların değil, saç kurutma makineleri ve bilgisayar fanlarının da ciddi tehlikeler içerdiğine işaret ederek, bu cihazların belli aralıklarla temizlenmesi gerektiğini kaydetti. AA
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA