• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sağlanan huzurla tekrar arbena üretmeye başladı
30 Nisan 2016 Cumartesi 23:29

Sağlanan huzurla tekrar arbena üretmeye başladı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yaşayan ve 30 yıldır arbena imal eden "Aşık Zülfi", PKK'lı teröristlere yönelik operasyonun tamamlanmasının ardından kavuştuğu atölyesinde siparişlerini yetiştirmek için hummalı bir şekilde çalışıyor.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, 30 yıldır, bölgenin yerel müziğinin ana ritm kaynağı olan ve Mezopotamya'nın ortak çalgısı olarak bilinen "arbena" imal eden Zülfi Yoldaş, PKK'lı teröristlere yönelik operasyonun tamamlanmasının ardından kavuştuğu atölyesinde siparişleri yetiştirmeye çalışıyor.

Sur ilçesinde Dabanoğlu Mahallesi'ndeki tarihi Hasanpaşa Hanı'nın arkasındaki bir handa uzun yıllardır sipariş üzerine arbena yapan ve halk arasında "Aşık Zülfi" olarak tanınan Yoldaş, aylar sonra döndüğü atölyesinde terörün yaşattığı mağduriyeti gidermek ve siparişlerini yetiştirmek için büyük gayret gösteriyor.

30 yılda 100 bin arbena

Yoldaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçimini çeşitli müzik aletlerinin tamiratı, düğünlerde yaptığı programlar ve atölyesinde ürettiği arbenaların satışından elde ettiği gelirle sağladığını söyledi.

Babasının da arbena ustası olduğunu ve mesleğini babasından öğrendiğini belirten Yoldaş, yaklaşık 30 yıldır 100 bin arbena yaptığını aktardı.

Ürettiği arbenaları dengbejlere, müzik grupları ve meraklılarına sattığını aktaran Yoldaş, "Hatta bu arbenalarım Çin'e kadar gitmiş desem yeridir çünkü, 30 yıldır ben 100 binin üstünde arbena yaptım. Türkiye'deki birçok vilayet benimle alışveriş halindedir, benden isterler. Ben de kargoyla onlara gönderirim." dedi.

"Herkes kendine göre büyük bir mağduriyet yaşadı"

Yaklaşık 4 ay iş yerini açamadığından arbena üretemediğini dile getiren Yoldaş, şöyle devam etti:

"Yaptığım birçok arbena içeride kaldı. Bu arbenaları müşterilerime veremedim. Benim gibi birçok esnaf arkadaşım da mağdur oldu. Kunduracı arkadaşım ayakkabı, lokantacı yemek satamadı. Herkes kendine göre büyük bir mağduriyet yaşadı. Arbena siparişi verenler de mağdur oldu. Ben de maddi sıkıntı yaşadım."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA