• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şafak operasyonu düzenlendi
18 Eylül 2012 Salı 12:05

Şafak operasyonu düzenlendi

Konya polisi kent merkezinde marketlere sigara alma bahanesiyle girip keşif yapan, evlerin ise gece 3 gün ışıklarını takip ederek hırsızlık yapan hırsızlık şebekesini çökertti.
Şafak vakti yapılan operasyonda 14 şüpheli gözaltına alınırken, çetenin 5 şüphelisinin ise daha önce tutuklandığı öğrenildi. Şüphelilerin keşif sonrası kar maskesiyle yaptıkları bazı soygunlar güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.
Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri yaklaşık 4 ay süren teknik takip çalışması sonucu bugün şafak vakti operasyon gerçekleştirdi. 14 ayrı noktaya eş zamanlı yapılan operasyonda örgüt lideri olduğu iddia edilen Abdullah Y. ile birlikte 14 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada iş yeri ve evlerden çalınan 6 adet televizyon, 2 adet motosiklet ile bir çok çalıntı malzeme ele geçirildi. Gözaltına alınan 14 şüpheli Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilerek ifadeleri alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Hırsızların marketlere girmeden bir gün önce sigara alma bahanesiyle içeride keşif yaptığı, güvenlik kamerası varsa hırsızlığa girerken kar maskesi taktıkları ortaya çıktı. Hırsızların evlere girmeden önce de 3 gün gece boyunca aynı binayı kontrol ederek ışığı sürekli yanmayana girdikleri öğrenildi.
İş yerleri ve evlerden olmak üzere toplam 40’a yakın hırsızlık olayına karışan şüphelilerin suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve nitelikli hırsızlık suçlarından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. Gözaltına alınan 14 şüpheliyle bağlantılı olarak daha önce de 5 şüphelinin yakalanarak tutuklandığı öğrenildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA