• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sadullah Ergin Konyada
24 Kasım 2012 Cumartesi 12:35

Sadullah Ergin Konya'da

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Türkiyede ceza infaz kurumlarının önemli bir değişim içerisinde olduğunu belirterek, "Şartları müsait olmayan infaz kurumlarımız yerine, standartları yüksek, sosyal dona
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Türkiye’de ceza infaz kurumlarının önemli bir değişim içerisinde olduğunu belirterek, "Şartları müsait olmayan infaz kurumlarımız yerine, standartları yüksek, sosyal donatı alanlarına sahip ceza infaz kurumlarımız yapılacak” dedi.
Yüksek hızlı tren ile Konya’ya gelen Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve diğer yetkililer tarafından karşılandı. Adalet Bakanı Ergin, daha sonra Konya Adliyesi’ni ziyaret etti ve Başsavcı Neyzen Özcan’dan bilgi aldı. Burada bir açıklama yapan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, “Bildiğiniz gibi Konya Bölge Adliye hizmet binası tamamlanmış diyebileceğimiz bir aşamada. Ufak tefek eksiklerimiz var, onları da tamamladıktan sonra inşallah hizmete hazır hale geliyor. Yine Konya’da ceza infaz kurumlarımızın mevcut koşullarını yerinde görüp değerlendireceğiz. 2013 yılı Konya açısından yeni bir yatırım ve hamle yılı olacak. Yeni bir ceza infaz kampüsünü inşallah hizmete alacağız. Bunun için ihale çalışmalarımız tamamlandı. 2013 yılının başında kampüs infaz kurumu inşasına başlanacak. Burada değişik tiplerde ceza infaz kurumlarımız olacak. L tipi ceza infaz kurumumuz olacak. Kadın, çocuk ve açık ceza infaz kurumlarının yapılacağı açık cezaevlerimiz olacak. Türkiye’de ceza infaz kurumlarımız önemli bir değişim içerisinde. Şartları müsait olmayan infaz kurumlarımız yerine, standartları yüksek, sosyal donatı alanlarına sahip ceza infaz kurumlarımız yapılacak” dedi.
Bakan Ergin, buradaki ziyaretinin ardından cezaevini ziyaret etti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA