• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sadettin Tantandan şok iddia
11 Ağustos 2010 Çarşamba 15:19

Sadettin Tantan'dan şok iddia

Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, YAŞta sürecin okyanus ötesinden yönetildiğini belirterek, 'Yıllardır siyaseti askerle dizayn eden ABD bugün askeri siyasetle dizayn ediyor' dedi
Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, “Bütün kurumlar milletin denetimine tabi tutulmalı. Bu olmadığı için çöküş yaşandığı açık” diye konuştu.

Yurt Partisi Genel Başkanı ve eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) sürecinin dikkatle incelenmesi gerektiğinin altını çizerken, yaşanan kaosun arkasında ABD’nin olduğunu ileri sürdü. Yurt Partisi lideri Tantan, gündeme ilişkin Gazete Yurt’a çarpıcı açıklamalarda bulundu. YAŞ’ta yaşananları ve süreci iyi değerlendirmek gerektiğini söyleyen Tantan, Osmanlı’dan bu yana Türkiye’de yenilenme hareketlerinin dışarıdan geldiğini söyleyerek, şöyle devam etti:

“3. Selim ve 2. Mahmut’la birlikte Osmanlı’da değişim hareketleri yaşanırken bu hareketleri destekleyen Batı, azınlıklar üzerinden politikalar geliştirdi. 1789 Fransız İhtilali sonrası milliyetçi kışkırtmalar Osmanlı’nın çöküşünde etkili oldu. Bugün de yaşanan aynı. ABD, İngiltere, İsrail, Büyük Ortadoğu Projesi’yle (BOP) Ortadoğu’da hakimiyet kurmak istiyorlar.”

Türkiye üzerinde bilinçli bir proje yürütüldüğünü dile getien Tantan, “ABD, BOP’la birlikte, totaliter rejimlerle yönetilen ülkelere Türkiye’yi model olarak gösteriyor. Bu proje uygulanırken, 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana desteklediği cemaatlerle hareket ediyor. Kendi kurduğu örgütleri bugün düşman ilan ederek oralara el koyuyor. Türkiye’de de etnik ve cemaat anlamında desteklediği yapılar var. 1990’dan sonra bu ayrıştırmayı yapan ABD, Türkiye’de kendi iktidarlarını kurdu” dedi.

Tantan sözlerini şöyle sürdürdü: “Yıllardır siyaseti askerle dizayn eden ABD bugün askeri siyasetle dizayn ediyor. YAŞ sürecini de böyle okumak gerekiyor. Askerinin başına çuval geçirildiğinde komutanlar istifa edebildi mi? İstifa edemeyen bugün liderlik yapabilir mi? Bugün iktidar ve muhalefet Türk halkını hizmetinde değil. Türkiye’nin silahsız işgal altında olduğu apaçık ortada. 2002’de iktidara gelen AKP, birtakım aflar çıkardı. Topluma Kazandırma Yasası altında, PKK ve Hizbullah affedildi. 6 ay sonraysa AKP iktidarı devam etsin diye zenginleşme sağlandı. Kendisini destekleyenlerin önü açıldı. Cemaatler zenginleşirken PKK da zenginleşti. Fakirleşen de PKK’yla mücadele eden halk oldu. Her gün Türk halkının beyni dövülüyor. ’Anayasayı kabul et, Kürt devletini kabul et’diye.”

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA