• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Saç uzatabilecekler
28 Kasım 2012 Çarşamba 09:19

Saç uzatabilecekler

Bakan Dinçeri yeni kıyafet düzenlemesinin sadece kıyafeti değil öğrencinin saçını da ilgilendirdiğini belirterek uzun saç müjdesi verdi.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerini düzenleyen yönetmeliği değişti.
SAÇ UZATABİLECEKLER
Yeni yönetmelikle öğrencilerin, okul ve sınıflarda tek tip kıyafet zorunluluğu sona ererken, imam-hatiplerde türban serbestisi getirildi. Konuyla ilgili NTV'ye açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, yeniliklerin yalnızca kıyafetle sınırlı olmadığı mesajını verdi.
Bundan böyle öğrencilerin saç uzatabileceğini söyleyen Dinçer, "Çocukların saçlarının uzun diye okul idaresi tarafından kesilmemesini sağlayacak türden tedbirler de var. Şayet okul yöneticilerimiz şimdiden onu uygulamaya koyarsa mutlu olurum" diye konuştu.
Dinçer, yönetmeliğin türbana serbestlik şeklinde algılanmasının doğru olmadığını da vurguladı.
İmam-hatip okullarında kız öğrencilerin başlarını örtebileceklerini kaydeden Dinçer, şöyle devam etti:
"Diğer okullarımızda ise Kuran-ı Kerim seçen çocuklarımız yani Kuran-ı Kerim'in kendi usul ve adabına uygun bir şekilde başlarını örtebilecekler. Milli Eğitim Bakanlığı olarak biz ne yaptığımızın farkındayız, yani bu hükümet yönetmeliği olduğuna göre aslında eğer öyle bir niyeti olsaydı bütünüyle bu yönetmelikte onu serbest hale getirirdik. Yaptığımız uygulama aslında eğitimin ihtiyaçları doğrultusunda yapılan bir uygulamadır."
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA