• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sabah Dershanesi Konyanın gururu
08 Temmuz 2010 Perşembe 19:15

Sabah Dershanesi Konya'nın gururu

Milli Eğitim Bakanlığı, ilköğretim 8. sınıf öğrencileri için düzenlenen Seviye Belirleme Sınavı'nın sonuçlarını açıkladı
Milli Eğitim Bakanlığı, ilköğretim 8. sınıf öğrencileri için düzenlenen Seviye Belirleme Sınavı'nın sonuçlarını açıkladı. Buna göre Konya’dan Sabah Dershanesi 36 öğrencisinin tüm soruları cevaplaması ile Konya’da lider oldu. Önceki yıllarda yapılan SBS sınavlarında yine Türkiye ve Konya birincileri çıkartan Sabah Dershanesi’nin, bilindiği gibi 2009 İlköğretim 8. sınıf SBS’de 1 öğrencisi Türkiye birincisi olmuş, Konya Genelinde ise 13 öğrencisi dereceye girmişti. Dün açıklanan sınav sonuçlarından sonra bir basın toplantısı düzenleyen Sabah Dershanesi Genel Müdür Vekili Ahmet Erarslan, Türkiye ve Konya 1. olan 36 öğrencileri olduğunu ancak bir yanlışla Türkiye ve Konya birinciliğini kaçıran çok öğrencileri olduğunu belirterek, amacımız Konya’nın başarısını tüm Türkiye’de duyurmaktır diyerek öğrencileri ile gurur duyduklarını söyledi. 36 öğrencilerinin 100 sorunun tamamını doğru yaparak birinciliğe ulaştıklarının altını çizen Erarslan, “Önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda SBS’de yine başarıya imza atarak Konya’nın haklı gururu olduk. Bu başarımızın altında yatan neden dershanemizin öğretmen ve idareci kadrosu, kaliteli dokümanı, dershane-okul-öğrenci ve aile diyalogu ile olan kuvvetli bağdır. Geçen yıl yerleştirme sonuçlarına göre 85 öğrenci Fen Lisesi, 54 öğrenci Anadolu Öğretmen Lisesi, 26 öğrenci Sosyal Bilimler Lisesi, 481 öğrenci Anadolu Lisesi ve 282 öğrenci tercihli Meslek Lisesi olmak üzere toplam 928 öğrencimiz bu okullara yerleştirilmiştir. Ben bu yılda başarılarından dolayı Türkiye ve Konya’da dereceye giren ve SBS’de başarılı olan tüm öğrencilerimize hayat dolu mutluluklar diliyorum. Ayrıca bu başarıda emeği geçen dershane, okul öğretmenleri, idarecilerini ve öğrenci ailelerini tebrik ediyorum” dedi. Türkiye ve Konya birincisi oldukları için mutlu olduklarını söyleyen öğrencilerden Ali Tarık Altunç, tercihi Meram Fen Lisesinden yana yapacağını belirterek, heyecanlı olduğunu anlatarak emeği geçenlere teşekkür etti.

Sabah Dershanesinde 100 sorunun tamamına doğru cevap vererek Türkiye ve Konya birincisi olan öğrencilerin isimleri şöyle: Esra Akdoğan, F.Betül Altın, Ali Tarık Altunç, Yılmaz Aksar, Elif Kevser Aslan, Ahmet Bulut, Cemil Cantürk, Beyzanur Duran, Musab Erayman, İhsan Ersoy, Ümmügülsüm Gögebakan, Göktuğ Gökmenoğlu, Sadi Kefeli, Ahmet Budak, Hüseyin Müssevitoğlu, Sueda Özer, Kübra Öztürk, Nursena Patlar, Elif Kevser Sağdıç, Tarık Sarıdoğan, Abdullah Emre Sarıoğlu, İlknur Soyyiğit, Elif Sögüt, Cihat Şakar, Ayşe Merve Tanrıverdi, Beyza Teber, Taha Tekin, Alperen Tıkır, Buğra Burak Tokgöz, Ahmet Torun, Mehmet Ali Tosun, M.Akif Tür, Beyzanur Ulaş, Metin Ulaşan, Nevra Ünaldı, Mustafa Yaymacı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA