• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Saadetten Evet oyu
13 Mayıs 2010 Perşembe 14:53

Saadet'ten 'Evet' oyu

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, referandumda Anayasa değişikliğine ''evet'' oyu kullanılması yönünde tavır koyacaklarını belirtti.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, referandumda Anayasa değişikliğine ''evet'' oyu kullanılması yönünde tavır koyacaklarını belirtti.
    

Kurtulmuş, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hilmi Bengi, Genel Yardımcıları Tahsin Aktı, Ahmet Tek ve AA'nın diğer yöneticileriyle kahvaltıda bir araya geldi.
    

Anayasa değişikliği sürecinin iyi şekilde yönetilemediğini savunan Kurtulmuş, milletin büyük kesiminin beklediği yeni, çağdaş, demokratik, özgürlükçü ve topyekun bir Anayasa yapma fırsatının kaçırıldığını söyledi.
    

Türkiye'nin gelecek bir kaç yıl içinde yeni Anayasa yapmak zorunda kalacağına dikkati çeken Kurtulmuş, şu görüşleri dile getirdi:''İnatlaşma, kutuplaşma üzerinden anayasa çalışması yürütülmüştür. Bunun fevkalade sakıncalı olduğunu, Türkiye'ye zarar vereceğini bildiğimiz için en başından dedik ki madem bir referandum sürecine gidilecek, gidilirse mutlaka bu madde madde millete oylattırılsın. Ya da 29 maddelik, Meclisten yeni çıkan anayasa paketini 7 ana maddede toplamak mümkün. Bireysel özgürlükler, çalışma hayatı, Anayasa Mahkemesi konuları gibi. Bırakın millet hangi maddeyi istiyorsa ona oy versin veya vermesin. Bazı maddeler yüzde 90'la geçer bazıları da geçmez. Demokrasi de bu demek. Böylece de Mecliste yaşanmış olan kamplaşma, kutuplaşma topluma indirilmez, Anayasa süreci çok ciddi şekilde yerine getirilmiş olur. Hala vaktin geçmediği kanaatindeyim. Yüksek Seçim Kurulunun böyle bir düzenleme yapması hukuken mümkündür.''
    
     -''MİLLETİN İRADESİYLE ÇATIŞMAYIN''-
 
Kurtulmuş, ''anayasa görüşmeleri sırasında parlamentoda ortaya çıkan gerilimin referandum sürecine yansıtılması halinde olağanüstü kamplaşmaların ortaya çıkacağını üzülerek müşahede ettiklerine'' dikkati çekti.
  

''Hükümet, bu referandumu Adalet ve Kalkınma Partisini oylatma şekline dönüştürürse, sonuç ne olursa olsun bu Adalet ve Kalkınma Partisinin sonunun başlangıcı olur'' diyen Kurtulmuş, 1987'deki siyasi yasakların kalkması konusundaki referandumda Turgut Özal'ın gösterdiği tavrı örnek göstererek, o referandum ANAP'ın sonunun başlangıcı olduğuna dikkati çekti.
    

CHP'nin referandumun yürütmesinin durdurulmasına yönelik bugün veya yarın başvuru yapacağını anımsatan Kurtulmuş, ''CHP'ye şunu söylüyorum, siyaset mücadele etmektir, direnmektir, kavga yapmaktır ama bu kavgaları fikri düzeyde, siyasi alanda bırakmak lazım... Sonuçta herhangi bir konu milletin iradesine gidiyorsa, lütfen milletin iradesiyle çatışmayın. Millet ne diyecekse buna razı olun. 'Parlamentoda milletin temsilcileri arasında siyasi gücü madem sağlayamadım, götürüp Anayasa Mahkemesine, burada ben milletin istemediği şeyin önüne geçerim, daha doğrusu kendi istemediğim şeyin önüne geçerim' gibi milletin iradesiyle CHP'nin çelişmemesi lazım. Böyle yaparlarsa dolaylı olarak Adalet ve Kalkınma Partisinin ekmeğine yağ sürmüş olurlar, iktidarın değirmenine su taşımış olurlar'' diye konuştu.
    

Anayasa değişikliği paketinde yer alan düzenlemelerin, mevcut Anayasaya göre ''daha ileri olduğunu'' belirten Kurtulmuş, ''Bu anayasa paketi referanduma giderse ki öyle görünüyor, Saadet Partisinin ortaya koyacağı tavır, bu anayasa maddelerine 'evet' demek şeklinde olacaktır'' dedi.
    
     -''PARLAMENTO ERKEN SEÇİM HAVASINA GİRMİŞTİR''-

SP Genel Başkanı Kurtulmuş, Parlamentonun anayasa görüşmeleriyle son görüşmelerini yaptığını, erken seçim havasına girdiğini savundu.
    

''Eğer referandum sürecinde Anayasa Mahkemesinden yürütmeyi durdurma kararı çıkar veya bir başka olağanüstü görüşme ortaya çıkarsa, çok nettir ki iktidar partisi çok acil bir erken seçim sürecine girecektir'' diyen Kurtulmuş, Parlamentonun da herhangi bir görüşme yapabilme yeteneğinin kalmadığını öne sürdü.
    

Sonbahar aylarında erken seçim olabileceğini beklediklerini söyleyen Kurtulmuş, parti olarak yurt genelinde çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını, haziran ayında da genel kurula gideceklerini sözlerine ekledi.
    

AA Genel Müdürü Bengi, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kurtulmuş'a AA'nın çalışmalarını ile kurumsal yapısı hakkında bilgi verdi.
    

Hilmi Bengi, Kurtulmuş'a Anadolu Ajansı 90. Yıl Kronolojisi ile bazı hediyeler verdi. Kurtulmuş da Bengi'ye ebru çalışması hediye etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA