• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Saadette Mehmet Şen dönemi
03 Kasım 2010 Çarşamba 01:57

Saadet'te Mehmet Şen dönemi

Saadet Partisi Konya İl Başkanlığına Mehmet Şen getirildi. Şen, Milli Görüş camiası olarak 41 yıldır aynı heyecan ve aynı anlayış ile hizmet yarışı içinde olduk dedi
Veli Tolu’nun istifasının ardından SP Genel Merkezi tarafından il başkanlığı görevine atanan Mehmet Şen, partili kurmaylar ile dün ilk defa basının karşısına geçti. Milli Görüş camiası olarak ülkeye vefa borçlarının olduğunu ifade eden Mehmet Şen, “Teşkilatımızın isimsiz kahramanları ile hizmet heyecanı ve azmi ile yeniden Büyük Türkiye İdeali’nin gerçekleşmesi için seçim çalışmalarımıza başladık” diye konuştu.

“HİZMET İÇİN GÖREVDEYİZ”
Ülkede yaşanan sorunların artık önüne geçilmez bir hal aldığını da dile getiren Şen, “Bugün halkımızın içinde bulunduğu durum ortada. Uyuşturucu yaşı ilkokula kadar inmiş, Anneler babalar evlatlarının geleceği için karamsar. Ülke yüzünü batıya dönmüş, işsizlik korkutucu boyutlara ulaşmış. Gençlerimiz geleneklerini unutmuş. Tüm bu sorunlardan sadece Milli Görüş anlayışı ile kurtuluruz. Bunun için hizmete geldik” dedi. 
Saadet Partisi Konya İl Başkanı Veli Tolu’nun istifası ile boşalmasının ardından SP Genel Merkezi tarafından il başkanlık görevine atanan Mehmet Şen dün ilk basın toplantısı düzenledi. SP Genel Başkan Baş Danışmanı Mustafa Özkafa, eski milletvekilleri, il başkanları ve SP’li kurmaylar ile basının karşısına geçen Şen, 41 yıl önce nasıl heyecanlı ise bugün de aynı heyecanı yaşadıklarını söyledi. Şen, “Bugün Teşkilatımız ve Konyamız için tarihi bir günü yaşıyoruz. Genel Başkanımız ve liderimiz Muhterem Erbakan Hocamız tarafından yapılan görevlendirme ile hemşerilerimizin huzurundayız. Bu güzel kadroyu tanıyorsunuz. Türkiye’de ilk ve efsane belediye hizmetlerini ortaya koymuş belediye başkanlarımız ve mecliste Refah-Yol Hükümeti döneminde Konyamızı en iyi şekilde temsil etmiş olan milletvekillerimiz, Teşkilatımızın isimsiz kahramanları ile yeni hizmet heyecanı ve azmi ile yeniden Büyük Türkiye idealinin gerçekleşmesi için seçim dönemi çalışmalarını başlattık” dedi.
Şimdiye kadar, Milli Görüş hareketine hizmet eden tüm teşkilat mensuplarını saygı ile andıklarını da dile getiren Şen,  “41 yıl önce başlatılıp Saadet Partisi ile devam eden bu köklü siyasi hareket sıradan bir parti hareketi değildir. Bu hareket tarihimizin inancımızın, ahlaki değerlerin ve bu milletin benliğinin ve medeniyet anlayışının vücut bulmuş ve Milli Görüş kelimesi ile markalaştırılmıştır. Milli Görüş olarak söylediğimiz ilk slogan olan, ‘Önce ahlak ve maneviyat’ın bu günkü gelinen noktada ve gençlerimizin içinde bulunduğu durumdan kurtulması ve ülke sorunlarının çözümü konusunda ne kadar önemli olduğu bir kez daha kanıtlandı. Aynı yıllarda maddi kalkınma denildi. Türkiye ağır sanayi bilmezken 25–50 milletvekili ile 200’e yakın ağır sanayinin temelleri atılmıştı. Şu anda özelleştirilen pek çok sanayi kuruluşunun açılışını 35 yıl önce biz gerçekleştirdik. Ancak kurduğumuz tüm sanayi yatırımlar bugün özelleştirme adı altında peşkeş çekildi” diye konuştu.
Milli Görüş olarak batı dünyası ile işbirliği değil, İslam dünyası ile işbirliği içinde olduklarını da dile getiren Şen, “Bizim hareketimizin bu millete ve vatandaşımıza en büyük hizmeti bu milletin kendi değerlerinin esas alındığı bir siyasi bir platform oluşturmuştur. Bizler bu hizmetleri sizlerin destekleriyle yaptık. Oylarınıza hiç bir zaman ihanet etmedik. Batının değerlerine ve kavramlarına hiç bir zaman zihnimizde yer vermedik. Haçlı zihniyeti ile bizler bugün aynı havuzda bulunmak istemiyoruz ve şiddetle reddediyoruz. Selçuklu sultanlarının torunları olarak Konya gençliği Bugün bunalımların ve huzursuzluğun içerisinde gelecek endişesi taşıyorlar. Sabahları erken saatlerde şehrimizin caddelerine bakın gözlerini ovuşturarak iş yerlerine giden 16–17 yaşlarında kız çocuklarımızı göreceksiniz. Henüz eğitim çağında olan bu yavrularımızı bu yaşlarda çalışmaya mecbur eden gerçekler nedir? Onları vahşi kapitalizmin çarkları arasından ancak biz kurtarabiliriz” dedi.
Konuşmasında gençlerin bugün içinde bulunduğu duruma da dikkat çeken Şen, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Akşam hava karardıktan sonra şehrin en işlek yerlerine bakın baly çeken çocuklar göreceksiniz. Sabahın köründe işe gitmek için evinden çıkan ve henüz eğitim yaşında olan genç kızlarımızı ve çocuklarımızı göreceksiniz. Bir bulmacaya dönen ve çözümü için sürekli olarak mazeret üretilen başörtüsü sorunu yüzünden okullarına giremeyen gençleri göreceksiniz. Tüm bu sorunlara rağmen iktidarın bir taraftan Gazze’ye yardım gönderilirken bir taraftan İsrail için BM ve OECD müspet oylar kullanıldığını biliyoruz. Okullarımız önlerinde eskiden polisi hiç görmezdik. Şimdi ise emniyetimiz fazladan tedbirler almak zorunda kalıyorlar. Resmi rakamlar uyuşturucu kullanımının neredeyse ilköğretime kadar indiğini haykırmaktadır. Benim çocuğuma bu illet bulaşmasın diye titreyen anne ve babalar tedirgin. Bu tezadı kim giderecek ve bu sorunları kim çözecek? Yıllardır yapılan sabır tavsiyeleri bir istismar değimli? Tüm bu sorunlar sadece Milli Görüş anlayışı ile çözülür. Sözümün Burasında Konyamıza seslenmek istiyorum. Bizler Konyamızın toprağında doğduk. Onunla yoğrulduk. Mevlana’nın gölgesinde büyüdük. Selçuklu sultanlarının nefeslerini hep hissettik. Bu nedenle Konya’ya hizmet ve vefa borcumuz var. Bunun için göreve geldik, bunun için hizmete talip olduk. Biz hizmet sevdalısıyız çünkü biz Milli Görüş camiasıyız.”  Programda Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan tarafından verilen görevlendirme yazısı Genel Başkan Baş Danışmanı Mustafa Özkafa tarafından Mehmet Şen’e takdim edildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA