• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Saadet Partisinden Suriye açıklaması
05 Ekim 2012 Cuma 16:04

Saadet Partisi'nden Suriye açıklaması

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Latif Öztek, Şanlıurfa'nın Suriye sınırındaki Akçakale ilçesine top mermisinin düşmesiyle ilgili, ''Bu süreçte Türkiye ile Suriye'yi sıcak bir savaşın...
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Latif Öztek, Şanlıurfa'nın Suriye sınırındaki Akçakale ilçesine top mermisinin düşmesiyle ilgili, ''Bu süreçte Türkiye ile Suriye'yi sıcak bir savaşın içerisine sürüklemek isteyen küresel plan ve oyunların varlığı göz ardı edilmemelidir'' dedi. 
Öztek, partisinin Konya il binasında düzenlediği basın toplantısında, Suriye ile ilgili gelişmeleri değerlendirdi. 
Suriye'den atılan top mermisiyle Akçakale ilçesinde 5 vatandaşın hayatını kaybetmesinden duydukları üzüntüyü dile getiren Öztek, Türkiye'nin büyük bir devlet olduğunu, her türlü dış tehdit ve saldırıya karşılık verecek gücünün bulunduğunu vurguladı. 
Türkiye'nin bu olay karşısında da tarihsel tecrübesine ve bölgesel ağırlığına uygun bir sorumlulukla hareket edeceğini ifade eden Öztek, ''Bu süreçte Türkiye ile Suriye'yi sıcak bir savaşın içerisine sürüklemek isteyen küresel plan ve oyunların varlığı göz ardı edilmemelidir. Atılacak her adım, Türkiye'nin tarihi tecrübesine uygun bir hassasiyetle atılmalıdır'' diye konuştu. 
Öztek, NATO da dahil, Suriye'ye batılı bir müdahaleye şiddetle karşı olduklarını belirterek, şöyle devam etti: 
 ''Bu krizi İslam ülkeleri kendi aralarında çözmelidir. Batı eksenli askeri müdahalelerin acı sonuçları Irak, Afganistan, Libya gibi ülkelerde açıkça görülmüştür. Hak ve adalete dayalı bir çözüm için D-8'ler mutlaka harekete geçirilmedir. D-8 kuruluş amacı ve yapısı itibariyle bu konuda en uygun çözüm platformu olarak değerlendirilmelidir. Aynı çerçevede Mısır Cumhurbaşkanı Sayın Muhammed Mursi'nin gündeme getirdiği dörtlü çözüm önerisi mutlaka desteklenmeli ve çalışma takvimi hızlandırılmalıdır.''
    
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA