• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Saadet Partisi İlçe Teşkilatında şok gelişme
06 Ekim 2012 Cumartesi 11:34

Saadet Partisi İlçe Teşkilatı'nda şok gelişme

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu, aldığı şok kararla, Dr. Fatih Erbakanı konferansa davet eden Yenişehir İlçe Teşkilatına kayıtlı 400 üyenin kayıtlarını iptal etti.
 Saadet Partisi Genel İdare Kurulu, aldığı şok kararla, Dr. Fatih Erbakan’ı konferansa davet eden Yenişehir İlçe Teşkilatına kayıtlı 400 üyenin kayıtlarını iptal etti.
     Saadet Partisi Yenişehir İlçe Teşkilatı’na mensup Orhan Efe, Mustafa Çevik ve İsmail Ataç isimli üyelerce açılan ve Yenişehir Sulh Hukuk Mahkemesi’nde görülen ‘Kayyum’ davasının dünkü (05 Ekim 2012) duruşmasında, şok bir gelişme yaşandı.
     Saadet Partisi Genel Başkanlığı adına vekaleten duruşmaya katılan Avukat Salih Berber mahkemeye, 02/09/2012 Tarihli 85 Numaralı Genel İdare Kurulu Kararı’nı sundu. Söz konusu karar ile Yenişehir İlçe Teşkilatı’na üye olan 400 kişinin üyeliklerinin iptal edildiği anlaşıldı.
     Konu ile ilgili açıklama yapan davacı üyelerden Orhan Efe; “Biz davamızı
12 Haziran 2012 tarihinde açtık. Saadet Partisi Genel Merkezi, davayı kaybedeceğini anlayınca, 02 Eylül 2012 tarihinde Türk Siyasi tarihi boyunca görülmemiş bir skandala imza atarak, Yenişehir’deki 400 kişinin parti üyeliğini silmiştir. Hukuku kandırmaya, davayı uzatmaya yönelik bu tür uygulamalara, en güzel cevabı bağımsız mahkemelerimiz verecektir. Bugün, Türk Siyasi hayatına kara bir leke olarak girmiştir. Bu kararın altında imzası bulunan Saadet Partisi Genel İdare Kurulu’nun 40 üyesi, bu lekeden asla kurtulamayacaklar ve hukuk önünde hesap vereceklerdir.” dedi.
     Saadet Partisi Yenişehir İlçe Teşkilatı Üyesi-Delegesi Orhan Efe; şunları söyledi: 
     “Bursa’nın en başarılı ilçe teşkilatı olan ve ülke genelinin 3 misli oy oranını yakalayan Yenişehir İlçe Başkanı ve yönetimini ‘çalışmıyorlar’ kılıfı ve yalanı altında görevden almıştır. Bunun üzerine parti üyeleri olağanüstü kongre talebiyle Yenişehir Sulh Hukuk Mahkemesi’ne başvurmuşlardır.
     Mahkemeyi kaybedeceğini anlayan Saadet Partisi Genel Merkezi, Türk Siyasi tarihinde hiç yaşanmamış bir skandala imza atarak, Yenişehir Teşkilatı’nda kayıtlı 400 kişinin üyeliğini iptal etmiştir. Bu kararın altında imzası bulunan Saadet Partisi’nin 40 GİK Üyesi, 100 bini aşkın seçmene sahip olan Muğla’nın Milas ilçesinde yıllardır teşkilat bile kuramayacak kadar aciz ve beceriksizlik içinde iken, koltuklarında, pişkin pişkin oturmakta, Türkiye’nin en başarılı ilçe teşkilatlarından olan Yenişehir İlçesinde önce parti yönetimini, ardından da 400 üyeyi partiden silmişlerdir. Anlaşılan o ki, Saadet Partisi Genel Merkezi,
şu an işgal altındadır. Samimi, sadık, şuurlu Milli Görüşçüler’e düşen görev, bu işgali bir an önce sonlandırmaktır.
     Görevden aldıkları Yenişehir İlçe Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerinin yerine geçici olarak atanan parti üyesi Necdet Sancak’ın, Siyasi Partiler Kanunu’nun 20. Maddesi ve
Parti Tüzüğü’nün 43. Maddesi gereği, 30 gün içinde yapması gereken Olağanüstü
Kongre’yi yapmadığı ve Saadet Partisi Yenişehir İlçe Teşkilatı Yönetimi’nin şu an
itibarıyla hukuken boş olduğu, Yenişehir İlçe Seçim Kurulu’nun 23/07/2012 Tarih ve C.05.0.SBK.4.16.16.090.99/43 Sayı Numarası ile verdiği Belge, Yenişehir Sulh Hukuk Mahkemesi’nde açılan ve devam eden 2012/348 Esas numaralı ‘Kongre Çağrı Heyeti’ oluşturulması dava dosyasına gönderilmiştir. Önümüzdeki günlerde, bu davanın sonuçlanarak, mahkemece tesbit edilecek ‘Kongre Çağrı Heyeti’nin Yenişehir İlçe Teşkilatı’nı Olağanüstü kongreye götürmesi beklenmektedir.”
Saadet Partisi Yenişehir İlçe Teşkilatı’nın 400 üyesinden ortak ses:
     Saadet Partisi Yenişehir Teşkilatı’nın 400 üyesinin partiden uzaklaştırılması, Yenişehir’de büyük bir şaşkınlık ve tepki ile karşılandı.
     Genel İdare Kurulu’nun  aldığı bu kararın ‘yok’ hükmünde olduğunu belirten parti üyeleri; “Bizi, Milli Görüş’ten uzaklaştırmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Bir siyasi partinin 400 üyesinin partiden uzaklaştırılması, siyasi tarihimizde ilk defa yaşanmaktadır. Ne hukuktan ne  insanlıktan ne de Milli Görüş’ten zerrece nasibi olmayanların almış oldukları bu karar, onların üzerinde kara bir leke olarak yaşadıkları sürece kalacaktır.
     Siyonistlerin 40 yıldır bütün güçleriyle uğraşıp başaramadıkları ‘Erbakan isminin üzerine beton dökme operasyonu’nun farkında olan şuurlu, sadık Milli Görüşçüler; bu operasyonun 40 yıllık sözde (!) Milli Görüşçüler eliyle yaptırılmak istendiğinin farkındadır.
     Milli Görüş lideri, Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın çocuklarına; ‘Ümmetin mallarını zimmetlerine geçirdiler’ diyerek uydu kanalı Konya TV’nin canlı yayınında, milyonların gözü önünde alçakça iftira atılmış, Erbakan kardeşler birbirlerine düşürülmeye çalışılmış, şeytanın bile aklına gelmeyecek tezgahlar kurulmuş, yaşını-başını almış sözde parti büyükleri adeta mahalle dedikoducuları haline gelmiştir.
     Bütün bunlar olurken, ‘Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır’ diyen şuurlu, sadık Milli Görüşçüler ‘fitneci’ ilan edilmiş, adeta ‘yavuz hırsız ev sahibini bastırır’ misali utanmazca ve alçakça davranılmıştır.
     Muhterem liderimizin emaneti Genel Başkan Danışmanı ve GİK Üyesi Dr. Fatih Erbakan’ı konferanslara davet eden il ve ilçe teşkilatları görevden alınmış, Milli Görüş tabanının, halkımızın ve bütün dünya mazlumlarının büyük umutlar beslediği, siyasetin parlayan yıldızı Dr. Fatih Erbakan’ın önünü kesmek için sinsice ve alçakça planlar birbiri ardına yapılmıştır.
     Örnek alınacak sabrı, olgunluğu, duruşu ile gözbebeğimiz ve geleceğimiz olan Dr. Fatih Erbakan, bu iftira ve dedikodular ile ilgilenmeyerek; köy-köy, kasaba-kasaba, şehir-şehir, gece-gündüz demeden Milli Görüş’ü anlatmış, ona inanan ve güvenenlerin yüzünü kızartacak en küçük bir yanlış içine girmemiştir. Hakk’ı savunduğu sürece, ne pahasına olursa olsun Dr. Fatih Erbakan’ı desteklemeye devam edeceğiz. Zerrece ihtimal vermememize rağmen gün gelir Batıl’ı savunan Dr. Fatih Erbakan olursa, ilk karşı duranın bizler olacağı, asla unutulmamalıdır.
     Milyonların gözü önünde olan biteni gördüğü halde, çeşitli nedenlerle bu zulümlere sessiz kalan Milli Görüşçü kardeşlerimize, büyüklerimize şunu söylemek isteriz ki; ‘Aklınızı, başınıza toplayın. Yürekli olun. ‘Dilsiz şeytan’ ithamına muhatap kalmayın. Liderinin evladının haklarını korumaktan aciz bir topluluk, 6 milyarlık insanlık aleminin haklarını asla koruyamaz…’
     Dost, düşman herkes şunu çok iyi bilsin ki; şuurlu ve sadık Milli Görüşçüler olduğu sürece, Erbakan isminin üzerine beton dökmeye çalışanlar, o betonların altında kendileri kalacaklardır.
     Yaşanan bu ve bundan önceki benzeri süreçlerde, bütün mensupları ile sadık ve şuurlu Milli Görüşçüler’e örnek olan Saadet Partisi Yenişehir İlçe Teşkilatı’nın üyeleri olmaktan onur duyuyoruz. Osmanlı’nın İlk Başkenti olan Yenişehir ilçemiz, Milli Görüş’ün yeniden ayağa kalktığı bir kale olacaktır…”
YORUMLAR
Destek
ünsal
olan biteni ibretle takip ediyoruz
92.228.250.54
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA