• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Saadet Kogresinde liste krizi
11 Temmuz 2010 Pazar 19:29

Saadet Kogresinde liste krizi

Erbakan'ın sürpriz bir şekilde Numan Kurtulmuş'un karşısına 43 isimlik bir liste çıkarması krize neden oldu.Erbakan'ın desteklediği ' Yeşil Liste' taraftarları kürsüyü işgal etti.
Erbakan'ın "Yeşil Liste" adını verdiği ve içerisinde Milli Görüş'de ilk dava arkadaşları olan isimlere yer vermesi, Numan Kurtulmuş'un ise yenilikçi değişim adı altında daha genç kadroları listeye koyması partide bölünmeye neden oldu. Milli Görüş tarihinde ilk kez bir kongerede olağaüstü durumların yaşanması delegeler arasında zaman zaman tartışmaların yaşanmasına neden oldu. Yeşil ve Beyaz liste okununca delegeler "Tek liste istiyoruz, yoksa oy kullanmayacağız" şeklinde tepki gösterdiler. Beyaz liste adına kürsüye çıkan Numan Kurtulmuş, yaptıdığı konuşmada Erbakan'ın gösterdiği yeşil listeden istifa ettiğini açıklayarak ortada tek bir listenin olduğunu dile getirdi. Kurtulmuş, ikinci listeye itiraz etme gerekçesini şu sözlerle dile getirdi:

"Hayatamın her döneminde bu davanın içinde oldum. Son günlerde Saadet Partisi ile ilgili bir rüzgar esiyor. İktidar olmamıza çok yakın bir süreç kalmıştır. Çok hızlı bir ilerleme kaydettik. Ben her konuda çalışacak ekipler istiyorum.  Milli Görüş'ün bu salonda bulunan hiç kimse ölçüsü ve ölçütü olamaz. Aynı tempoda çalışacak arkadaşlar istiyorum. Tabiki Onur Kurulu'muz olacak. Bu Onur Kurulu'nda tecrübelerinden, birikimlerinden yararlanacağımız abilerimiz olacak. Aylardır bu kongreye hazırlanıyorum, çok titiz çalıştım. Eğer ben bu partinin genel başkanıysam, müsaade edin de bu listede 10 kişiyi de benim tercih etme hakkım olsun."

Kurtulmuş, Milli Görüş davasında yer alan isimlerin bilgilerinden, tecrübelerinden yararlanacaklarını, onları Onur Kurulu'nda görmek istediklerini dile getirdi. Kurtulmuş, Erbakan'ın gösterdiği yeşil listedeki Genel Başkan sıfatından istifa ettiğini açıkladı. Bu arada hem Kurtulmuş'un, hem de Erbakan'ın listesinde yer alan isimler de Erbakan'ın listesinden çekildi. Böylece, oylamaya geçilmeden Erbakan'ın listesi delinmiş oldu.

Erbakan adına kürsüye çıkan Oğuzhan Asiltürk ise yaptığı kouşmada, 40 yıldır Milli Görüş'te yer alan isimlere karşı çıkılmasını eleştirdi ve "Biz değişmeden yenileşme istiyoruz. Burada hepimiz kardeşiz. Biz yıllarca bu davanın içinde yer aldık. Partinin her aşamasında yer aldık" derken kendilerini yok sayılmasına tepki gösterdi.

KÜRSÜ İŞGALİNE ÇEVİK KUVVET MÜDAHALE ETTİ

İki listenin taraftarları arasında, kürsü önünde tartışmalar yaşandı. Necmettin Erbakan taraftarları, 'Hocaya sadakat şerefimizdir' 'Hocayı seven oy kullanmasın' şeklinde sloganlar attı. Parti yöneticileri, olası bir kavgayı önlemeye çalışırken, çevik kuvvet ekipleri, kürsüye çıkarak gerginlik yarattıkları gerekçesiyle bazı kişileri kürsüden indirdi. Bazı basın mensupları da yaşanan olaylar sırasında kasetlerinin zorla alındığını iddia etti

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA