• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
S-300ler Suriyeye ulaştı
30 Mayıs 2013 Perşembe 14:27

S-300'ler Suriye'ye ulaştı

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, Rus yapımı S-300 uzun menzilli hava savunma sistemi füzelerinin ilk sevkıyatının ülkesine ulaştığını söyledi.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed,  Rus yapımı S-300 uzun menzilli hava savunma sistemi füzelerinin ilk sevkıyatının ülkesine ulaştığını belirterek, Ruslarla yaptıkları anlaşma gereğince füze savunma sisteminin geri kalan kısmının gelecek günlerde gönderileceğini söyledi.

Lübnan'da yayımlanan El-Ahbar gazetesi, tamamı bu akşam Hizbullah'a ait El-Menar televizyonunda yayınlanacak Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in açıklamalarının ana başlıklarını sayfasına taşıdı.

Menar'a verdiği mülakatta, İsrail yönetiminin, S-300 savunma sistemine yönelik saldırı ihtimalini de değerlendiren Esed, Suriye topraklarına yapılacak herhangi bir saldırıya derhal karşılık vereceklerini dile getirdi.

Esed, İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri ile ilgili olarak da "Suriye yönetimi, Golan Tepeleri'nin bağımsızlığı için mücadele edecek hiçbir Suriyeli grubu engellemeyecek" ifadesini kullandı.

Hizbullah savaşçıları Suriye'de

Son haftalarda rejime bağlı güçlerin muhaliflere yönelik saldırılarına destek veren Hizbullah güçlerine atıfla, Hizbullah ve Suriye yönetiminin aynı eksende yer aldığını vurgulayan  Esed, "Halihazırda Suriye-Lübnan sınır bölgelerinde Hizbullah savaşçıları bulunuyor ancak savaşı yöneten ve grupları yönlendiren Suriye ordusu. Söz konusu savaş, teröristler yok olana kadar devam edecek" diye konuştu.

Suriyeli muhalifler karşısında büyük başarılara imza attıklarını ileri süren Esed, ülkedeki güç dengelerinin Suriye yönetimi lehine döndüğünü iddia etti.

Konuşmasında Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar'ı Suriyeli muhaliflere destek sağlamakla suçlayan ve kınayan Beşşar Esed, Suriye'de yabancı ve Arap asıllı silahlı grupların bulunduğunu da öne sürdü.

Esed, daha önce Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim'in açıklaması doğrultusunda, Suriye yönetiminin, krize siyasi çözüm bulunması  için ABD ve Rusya'nın girişimiyle haziran ayında yapılması planlanan 2'inci Cenevre görüşmelerine katılacağını da belirtti.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA