• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Rüveyda, Yaren ve ailesine umut oldu
09 Nisan 2013 Salı 14:16

Rüveyda, Yaren ve ailesine umut oldu

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören ''cam kemik'' hastası minik Rüveyda'nın, tedavi sonrası yürümeye başlaması, aynı hastalıkla mücadele eden küçük Yaren ve ailesi...
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören ''cam kemik'' hastası minik Rüveyda'nın, tedavi sonrası yürümeye başlaması, aynı hastalıkla mücadele eden küçük Yaren ve ailesi için de umut oldu.
     Konya'da yaşayan Kadriye ve Savaş Küçükkaya çifti, bebeklerinin cam kemik hastası olduğunu öğrenince hastanenin Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği'ne başvurdu. 3 yaşındaki Rüveyda Küçükkaya, geçirdiği bir dizi ameliyat ve devam eden tedavinin ardından yürümeye başladı.
     Minik Rüveyda'nın yürümeye başlaması, Münire ve Serkan Kaymaz çiftinin hastanede aynı hastalıkla mücadele eden 4 yaşındaki kızları Yaren Kaymaz için de umut oldu. Kaymaz çifti; 1,5 ay önce bacaklarından ameliyat olan kızları Yaren'in de yürümesini dört gözle bekliyor.
     Rüveyda'nın babası Savaş Küçükkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, bebekleri doğmadan bacaklarında eğrilik olduğunu öğrendiklerinde çok üzüldüklerini söyledi.
     Eşiyle birlikte bu hastalıkla mücadele etme kararı aldıklarını dile getiren Küçükkaya, ''Rüveyda doğmadan hastalığın çarelerini aramaya başladık. İlk muayenesinden sonra 6 ay bekledik. 6 aylıkken tek bacağından ameliyat edildi. İlk ameliyatından 10 ay sonra diğer bacağı da ameliyata alındı. Fizik tedavi sürecinin ardından kızım yürümeye başladı. 'Yürüyemez' diyerek umutsuzluğa kapıldığım kızım, artık koşuyor'' diye konuştu.
     Yaren'in annesi Münire Kaymaz ise Rüveyda'nın yürümesine kendilerinin de çok sevindiklerini belirterek, şunları kaydetti:
     ''Yaren doğduğunda, doktorlar bacaklarının ve sağ kolunun eğri olduğunu söyledi. Kemikleri için hemen ilaç tedavisine başlandı. İlaç tedavisinden sonra buraya geldik. İki bacağı ameliyat edildi. Ameliyatın üzerinden 1,5 ay geçti. Artık fizik tedaviye başlayacağız. Belli bir süreden sonra da sağ kolundan ameliyat olacak. Gelişimi çok iyi. Sağlığına bir an önce kavuşması için onu her şeyden esirgiyoruz.'' 
    
''Yaren'in de ayağa kalkmasını bekliyoruz''
    
SÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hakan Şenaran, cam kemik hastalığının, kemik yoğunluğunda azalma ve kemik kırılganlığında artmayla seyreden, yaklaşık 20 bin doğumda bir görülen genetik bir hastalık olduğunu söyledi. Cam kemik hastalığının birkaç türünün olduğunu ve bazı hastalarda yürüme şansının olmadığını vurgulayan Şenaran, şunları söyledi:  ''Rüveyda, kemiklerinin düzeltilmesinden kısa bir süre sonra yürümeye başladı. Yaren'in ise kemik kaynaması tamamlandı. İlaç tedavisi devam ediyor. Kısa süre sonra Yaren'in de ayağa kalkmasını bekliyoruz. Yaptığımız işlem; çocuklarımıza ayağa kalkmaları için uygun şartları sağlamak. Hastalığın kesin tedavisi yok, ilerde tekrar ameliyat olmaları gerekebilir.''  AA
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA