• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Rusyanın bu silahı otomotivi vuracak!
20 Ağustos 2014 Çarşamba 10:56

Rusya'nın bu silahı otomotivi vuracak!

Dünya paladyum arzının yüzde 40’ını sağlayan Rusya'nın paladyum silahının çekilebileceği kaygısı fiyatları yükseltiyor.
Jeopolitik gerilim emtia piyasalarına da yansıyor. Dünyanın en büyük paladyum kaynağı Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilim, otomotivde kullanılan metalin fiyatını yukarı doğru hareketlendirdi.
 
ABD-Avrupa Birliği-Rusya hattındaki yaptırım savaşına paladyumun da dahil olabileceği endişesiyle fiyatlar uluslararası piyasalarda 13 yılın en yüksek seviyesine çıktı.
 
YÜZDE 40'I RUSLAR'IN ELİNDE
 
Güney Afrika’daki madenci grevinin de etkisinin hissedildiği fiyatlarda uzmanlara göre yükseliş sürebilir. Dünya paladyum arzının yüzde 40’ını sağlayan Rusya ile AB arasındaki yaptırım yavaşında paladyum silahının çekilebileceği kaygısı fiyatları yükseltiyor. 
Dünya paladyum pazarında önemli söz sahibi olan Rusya’nın metalin ihracatını azaltabileceği ve böylelikle otomobillerin egzoz sisteminde kullanılan metaldeki açığın büyümesiyle katalitik konvertörlerin üretilmesinin daha pahalı hale gelebileceği belirtiliyor. 
 
BUTLER DA DİKKAT ÇEKTİ
 
Mitsubishi değerli metal analisti Jonathan Butler, pazartesi günü yazdığı bir notta, paladyum fiyatlarının, kardeş metal olarak nitelenen platine oranla 2002’den bu yana en değerli seviyeye ulaştığına dikkat çekti. (Dünya)
 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA