• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Rusyanın aradığı para bulundu
17 Ağustos 2016 Çarşamba 13:54

Rusya'nın aradığı para bulundu

Gaziantep Devri Alem Para Müzesi'nin sahibi ve işletmecisi Esat Kaplan, koleksiyonun en değerli parçası olan Çarlık Rusya’sına ait tarihi parayı dostluk köprüsünü pekiştirmek için Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin'e vermek istiyor.

Gaziantep Devri Alem Para Müzesi'nin sahibi Esat Kaplan, 25 yıl önce bulduğu 1910 yıllarındaki Çarlık Rusya’sına ait parayı, Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin'e vermek istediğini söyledi. Müzesinde 250 bin millet ve ülkeye ait yaklaşık 3 tona yakın parası bulunan Esat Kaplan, elindeki tarihi paranın bir eşinin Rusya'da bile olmadığına inandığını kaydetti.

Parayı önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'a vermek istiyor
Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin yeniden düzelmesinin ardından bir dostluk göstergesi olarak Putin'e ulaştırmak istediğini belirten Kaplan, "Bu parayı yaklaşık 25 yıldır saklıyorum. Kısmet bu güneymiş, bu dostluk köprüsünü pekiştirmek için bu parayı Rusya Devlet Başkanı Putin’e Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan aracılığı ile göndermek istiyorum. O gün bu para 450 bin TL karşılık geliyordu. Koleksiyonumun en değerli parçasından biri. Bu parayı Türk insanının, Türk devletinin dostluğunun nişanı olarak, Putin'e ulaştırmak istiyorum. İnanın bu parayı Rusya'da bile bulmak çok zordur" dedi. Kaplan, bu parayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ulaştıramazsa, Rus konsolosları aracılığıyla da olsa Putin'e ulaştırmakta kararlı olduğunu ifade etti.
Kaplan ayrıca müzede bir Rus köşesi yapmak istediğini, açılışına da Rus Konsolosu davet etmeyi düşündüğünü kaydetti.  

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA