• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Rusyadan S-400 açıklaması
24 Mart 2017 Cuma 12:14

Rusya'dan S-400 açıklaması

Putin'in askeri ve teknik işbirliğinden sorumlu yardımcısı Kojin, Türkiye'nin NATO üyesi olmasının S-400 hava savunma sistemine sahip olmasına bir engel teşkil etmediğini belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Moskova'dan S-400'ler hakkında Türkiye ile anlaşmanın sağlandığına dair açıklama gelirken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in askeri ve teknik işbirliğinden sorumlu yardımcısı Vladimir Kojin, söz konusu durumla ilgili konuştu.

Sputnik'te yer alan habere göre, Rossiya 24 televizyonuna konuşan Kojin, gazetecinin 'Moskova'nın bu sevkiyattan korkup korkmadığı' sorusuna, "Evet, Türkiye bir NATO üyesi, ama korkmuyoruz. Bir şeyi teslim etmeden önce biz, entelektüel faaliyetin sonuçlarını sıkıca düzenliyoruz. Taraflar, silahla neler yapılabileceği ve neler yapılamayacağı konusunda taahhütlerde bulunuyor" şeklinde yanıt verdi.

SON KARAR TEMMUZ'DA

S-400 finansmanını içeren görüşmelerde gelinen nihai aşama, önümüzdeki aylarda liderler tarafından tekrar değerlendirilecek. 7'incisi Ankara'da yapılacak Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) Toplantısı'ndan önce liderlerin Temmuz ayında İstanbul'da düzenlenecek Dünya Petrol Konferansı'nda buluşması bekleniyor. Edinilen bilgiye göre Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın himayesinde 9-13 Temmuz'da İstanbul'da düzenlenecek 22. Dünya Petrol Kongresi'ne bizzat davet edildi. Davete olumlu yaklaşan Putin'in bu ziyareti gerçekleşirse, Erdoğan ve Putin yaklaşık 3 ay sonra İstanbul'da biraraya gelmiş olacak. Beklentiler, savunma işbirliği ve ortak yatırım fonuna ilişkin çalışmaların ilk somut sonuçlarının bu görüşmede alınacağı yönünde.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA