• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Rusyada uçak kazası: 44 ölü, 8 yaralı
21 Haziran 2011 Salı 09:18

Rusya'da uçak kazası: 44 ölü, 8 yaralı

Rusya'nın kuzeybatısında bir yolcu uçağının düşmesi sonucu 44 kişi öldü, 8 kişi ağır yaralandı.

Rusya'nın kuzeybatısında bir yolcu uçağının düşmesi sonucu en az 44 kişi öldü, 8 kişi ağır yaralandı.

Rus Olağanüstü Haller Bakanlığı sözcüsü, ülkenin kuzey cumhuriyeti Karelia'da, yerel saatle 00. 04 sıralarında, Tu-134 tipi yolcu uçağının burun üstü yere çarptığını ve parçalara ayrılarak alev aldığını bildirdi. Uçağın, Moskova – Petrozavodsk arasındaki karayoluna inmeye çalıştığı sırada düştüğü öğrenildi. Hastaneye kaldırılan yaralıların durumlarının ağır olduğu, ölü sayısının artabileceği belirtildi.

Uçağın Moskova'dan kalktığı ancak havalimanına 1 kilometre uzaklıkta otobana çakıldığı kaydedildi. Yolcular arasında 8 çocuğun da bulunduğu belirtildi. Rusya Araştırma Komisyonu Sözcüsü Vladimir Markin, basına yaptığı açıklamada, yolculardan bir çoğunun yaşamını yitirdiğini doğruladı. Yerel yetkililer, hastanelere kaldırılan yaralılardan birisinin çocuk olduğu bilgisini verdi.

Moskova'dan hareket eden uçakla kule bağlantısının bir saat 10 dakika sonra kesildiği, 5 dakika sonra da uçağın otobana çakıldığı ifade ediliyor. Sağlık görevlileri ve kurtarma ekiplerinin yer aldığı bir helikopterin, St. Petersburg'dan bölgeye gönderildiği açıklandı. Karelia Cumhuriyeti sağlık bakanlığından yapılan açıklamada, yolcular arasında bir İsveç vatandaşının da olduğu bildirildi. Yetkililer, uçağın karakutularının kaza bölgesinde bulunduğunu, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldığını duyurdu. 1967'de Sovyetler Birliği döneminde kullanıma sokulan Tu-134 model uçaklar, 76 yolcu kapasitesine sahip

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA