• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Rusya ateş ile oynuyor
05 Mart 2014 Çarşamba 21:33

Rusya ateş ile oynuyor

Rus askeri birlikleri, Kırım'ın batısında Ukrayna'ya ait olan ve füze savunma sistemlerinin bulunduğu bir askeri üssün kontrolünü ele geçirdi.

Rus askeri birlikleri, Kırım'ın batısında Ukrayna'ya ait olan ve füze savunma sistemlerinin bulunduğu bir askeri üssün kontrolünü ele geçirerek üsse giriş ve çıkışlar kontrol altına aldı.

Kırım'ın batısındaki A4519 numaralı Evpatorya askeri üssü yaklaşık 150 Rus askeri tarafından çevrilmişti. Üssün kontrolü bugün Rus askerlerine geçti. Üste bulunan Ukrayna askerlerin ilk önce direnmek istedikleri ancak Rus askerlerine karşı koyamadıkları bildirildi.

Üssün içinde şu an tam teçhizatlı en az 40 Rus askeri bulunuyor. Diğer Rus askerlerininse diğer bölgelere geçtiği belirtiliyor.

Üste görev yapan ve ismini vermek istemeyen Ukraynalı bir binbaşı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üste bulunan Ukraynalı askerlerin silahlarına el konulduğunu söyledi. Şu an için üste sakin bir ortamın bulunduğunu kaydeden binbaşı, bir çatışma ortamının bulunmadığını kaydetti.

Bu noktada üssün kontrolünü ele geçiren Rus askerlerinin rahat tavırları dikkati çekti. Birbirleriyle şakalaştıkları gözlemlenen Rus askerleri, üssün içinde rahat bir şekilde geziyor, Ukrayna askerleri ise Rus askerleriyle sohbet ediyor.

Rusya, Kırım'da günlerdir askeri faaliyet içinde bulunan ve üniformalarında herhangi bir işaret taşımayan silahlı kişilerin Rus ordusuna mensup olmadıklarını iddia ediyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA