• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Rus uçağına karşı iki F-16ya alarm görevi
27 Ekim 2013 Pazar 16:59

Rus uçağına karşı iki F-16'ya alarm görevi

Rusya'ya ait bir uçağın Türk hava sahasına yaklaşması üzerine hava sahası ihmal girişimini önlemek için iki F-16 uçağına alarm görevi verildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından, Rusya Federasyonu'na ait bir uçağın Türk Hava Sahasına yaklaşması üzerine, hava sahası ihmal girişimini önlemek için iki F-16 uçağına alarm görevi verildiği, söz konusu uçağın bölgeyi terk edinceye kadar izlendiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesindeki açıklamaya göre, Rusya Federasyonu'na ait İL-20 tipi askeri uçak, dün Karadeniz'de Türkiye-Bulgaristan hudut bölgesinden Türkiye-Gürcistan hudut bölgesine kadar uluslararası hava sahasında, Türkiye kıyılarına paralel olacak şekilde uçuş gerçekleştirdi.

Söz konusu uçağın Karadenizin uluslararası hava sahasında ve Demirköy/Kırklareli açıklarında Türk hava sahasına yaklaşması üzerine, muhtemel hava sahası ihlal girişimlerini önlemek maksadıyla Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait Akhisar’da konuşlu iki F-16 uçağına alarm görevi verildi.

Akhisar’dan kalkan uçaklar Türk Hava Sahasında seyirle Rusya'ya ait uçağı Bartın açıklarına kadar izledi. Daha sonra görevi Merzifon'dan kalkan iki F-16 uçağı aldı. Rusya Federasyonu'na ait uçak, Hopa/Artvin açıklarında bölgeyi terk edinceye kadar Merzifon’dan kalkan ve Türk Hava Sahası içerisinde uçan uçaklarca izlendi. Rus uçağının bölgeden uzaklaşmasının ardından Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait uçaklar da üslerine döndü.

Suriye sınırı

Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait uçaklar Gaziantep-Hatay bölgesinde de hava muharebe devriye görevini sürdürdü. Suriye’ye ait MI-17 helikopterinin Nusaybin/Mardin güneyinde sınıra yaklaşması üzerine İncirlik'ten kalkan ve devriye görevini yürüten iki F-16 uçağı bölgeye yönlendirildi. Suriye helikopteri sınıra 3 deniz mili kala dönerek bölgeden uzaklaştı.

Hava muharebe devriyesi görevinin tamamlanmasının ardından uçaklar üslerine döndü.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA