• Konya10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Rus gazetecilerden çarpıcı iddia!
20 Ocak 2018 Cumartesi 15:57

Rus gazetecilerden çarpıcı iddia!

Türkiye'nin sınır güvenliği için Afrin'e yönelik operasyon sinyali vermesiyle birlikte dün geceden beri Suriye'deki yerel kaynaklardan birçok bilgi ve iddia geliyor.

Bölgeyi izleyen Rus gazeteciler Afrin'in farklı bölgelerindeki çatışmalar sonrasında "Türk ordusunun ilk zaferi" ve "YPG'nin ÖSO'ya karşı ilk kaybı" gibi ifadeler kullandı. 

Yerel kaynaklara göre dün gece Hatay ilinden Afrin'in batısındaki Baliye köyüne doğru Türkiye desteğinde zırhlı araçlarla operasyon düzenlendi, terör örgütü PKK/PYD/YPG ağır kayıplarla bölgeden çekildi. Bölgeyi izleyen Rus gazeteciler bunu "Türk ordusunun Afrin operasyonundaki ilk zaferi" diye niteledi. Türk silahlı insansız hava araçlarının da YPG'yi vurduğu bildiriliyor.

2-652.jpg

TOPÇU ATIŞI DEVAM EDİYOR

Daha güneydeki Candaris kasabası yakınlarına Türk topçu ateşinin de devam ettiği belirtildi.

YPG MEVZİLERİ BOMBALANDI

Kilis'e komşu Suriye toprakları boyunca uzanan sınır köyleri Şenkil'de dün gece çatışmalar yaşandığı iddia edildi. Türk topçuları İska ve Celama'daki YPG mevzilerini hedef aldı.

ÖSO BİRLİĞİ SEVK EDİLDİ

Fırat Kalkanı Harekatı ile kurtarılan bölgedeki Azez ve Mare'den Özgür Suriye Ordusu güçlerinin Afrin'e ilerleyişi sürüyor. Azez'den dün gece yeni ÖSO birlikleri cepheye sevk edildi.

Daha güneydeki Mare'de ise Şehba cephe hattında ağır silahlarla çatışmalar sürüyor. Bölgeyi izleyen bir Rus gazeteciye göre YPG son operasyonda ÖSO'ya karşı ilk kayıplarını dün gece 20.34'te verdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA