Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, dünyada her dört kişiden biri hayatının bir döneminde tedaviden fayda görebileceği ruhsal bir hastalığa yakalanıyor. Bu, dört kişilik aileden bir kişinin hayatının herhangi bir döneminde ruhsal hastalığa yakalanıyor. Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde ruhsal hastalıklardan birine maruz kişilerin yüzde 75'i herhangi bir tedavi görmüyor.
Konya İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, Ruh Sağlığı Haftası'nın amacına ulaşabilmesi için ruhsal hastalıkların farkındalığını artırabilmeyi amaçladıklarını belirtti. Toplumda ruhsal tedavi ile ilgili önyargıları kırmak, erken teşhis ve tedavinin önemini anlatabilmek amacıyla koruyucu ruh sağlığı hizmetlerini geliştirmeyi hedeflediklerini dile getiren Küçükkendirci, şu bilgileri verdi: "Koruyucu ruh sağlığı hizmetlerinde genel nüfusa oranla çocuk nüfusu üçte bir paya sahiptir. Bu da geleceğin yetişkinleri olması açısından çocuk ve ergen ruh sağlığının öneminin ne kadar büyük olduğunu göstermektedir. Çocukların normal gelişimlerini desteklemeye yönelik eğitici programların oluşturulmasının gerekliliğini ortaya çıkarmaktadır. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün koordinatörlüğünde sağlık müdürlüğü tarafından hazırlanan '0-6 yaş grubu çocuğun psikososyal gelişimini destekleme programı' birinci basamak sağlık kuruluşları ile birlikte yürütülmektedir."
Büyümenin en hızlı olduğu gebelik döneminden altı yaşına kadar çocuğun bedensel, ruhsal ve sosyal gelişiminin izlendiğini anlatan Küçükkendirci, çocuğun gelişimi için risk oluşturacak faktörlerin erken dönemde belirlenip, en kısa zamanda müdahale edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.