• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ruhaniden İsraile çok sert sözler
21 Eylül 2017 Perşembe 11:46

Ruhani'den İsrail'e çok sert sözler

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, nükleer anlaşmayı ilk bozan taraf olmayacaklarını söyledi.

Ruhani, BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, ülkesinin ılımlılık ve  diyalog peşinde olduğunu belirtti.

"TEHDİT ETMİYORUZ, TEHDİTLERİ DE TOLERE EDEMEYİZ"

"Biz kimseyi tehdit etmiyoruz, kimsenin de bizi tehdit etmesini tolere edemeyiz" diyen Ruhani, "Bizim söylemimiz saygı ve onurdur. Tehdit ve  korkutmalarla hareket etmeyiz" ifadelerini kullandı.

İran ve P5+1 ülkeleri arasında varılan nükleer anlaşmanın (JCPOA) 2  yıllık müzakere sonucunda elde edildiğine dikkati çeken Ruhani, bu anlaşmanın BM  Güvenlik Konseyi'nin de onayıyla artık uluslararası bir hüviyete kavuştuğuna  işaret etti. Ruhani, "Bu anlaşma tamamıyla uluslararası topluma aittir, sadece  bir ya da iki ülke veya entite arasında değildir." diye konuştu.

"HAYDUT SİYONİST REJİMİN NÜKLEER SİLAHLARI VAR"

İran'ın nükleer silah hedefi olmadığını ve olmayacağını savunan  Ruhani, İsrail'i kast ederek, "Haydut Siyonist rejim, nükleer silahlarıyla  bölgesel ve küresel güvenliği tehdit edip hiçbir uluslararası anlaşmaya uymamasına rağmen barışçıl bir ülke gibi ders verme cüretini göstermesi esef vericidir." değerlendirmesinde bulundu.

"İLK BOZAN BİZ OLMAYACAĞIZ"

Ruhani, nükleer anlaşmayı bozan ülke olmayacaklarını da vurgulayarak,  şunları kaydetti:

"Huzurunuzda, İran İslam Cumhuriyeti olarak nükleer anlaşmayı ilk bozan ülke olmayacağımızı beyan ediyorum. Ancak herhangi bir tarafın bunu ihlal etmesi durumunda kararlı bir şekilde cevap vereceğiz. Eğer bu anlaşma, dünya siyasetine yeni çıkan haydutlar tarafından bozulursa çok yazık olur. Dünya büyük bir fırsatı kaçırmış olur. Bu talihsiz eylem İran'ın gelişme ve ilerlemesinin önünde duramaz. Uluslararası anlaşmaları ihlal ederek yeni ABD yönetimi ancak kendi kredisini bitirir. ABD'nin uluslararası müzakerelerdeki sözlerine duyulan güven zedelenir."

"MÜSLÜMANLAR SIKINTIDAYKEN İSTİKRAR BEKLEMEYİN"

Filistin konusuna da değinen Ruhani, "Irkçı rejimlerin" Filistinlilerin en temel hakları ve topraklarını alamayacağını ifade etti. Ruhani, "Yemen, Suriye, Irak, Bahreyn, Afganistan, Myanmar ve diğer bölgelerdeki  Müslümanlar savaş, sıkıntı ve yoksulluk altındayken kimse uzun dönemli istikrar, kalkınma ve refah beklemesin." şeklindeki görüşlerini dile getirdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA