• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
RTÜKten medyaya ses ayarı
08 Eylül 2014 Pazartesi 13:12

RTÜK'ten medyaya ses ayarı

Radyo ve televizyon yayınlarının ses seviyesini düzenleyen yönerge yürürlüğe girdi.
Radyo ve televizyon yayınlarının ses seviyesini düzenleyen yönerge yürürlüğe girdi.
 
Radyo ve Televizyon Üst Kurulundan (RTÜK) yapılan yazılı açıklamada, radyo ve televizyon yayınları için ses seviyesi standartlarını belirleyen " Radyo veTelevizyon Yayınlarında Uygulanacak Ses Seviyesine İlişkin Yönerge"nin kabul edildiği bildirildi.
 
Yönergeyle medya hizmet sağlayıcıların ticari iletişim yayınları, program tanıtım yayınları ile diğer tüm programlarının ses seviyelerinin belirlenen teknik değerlerde olması zorunluluğu getirildiği belirtildi.
 
Kanun maddesine göre de ticari iletişim yayını ve program tanıtımı başlamadan önce ses seviyesi yükseltilip alçaltılarak izleyicinin ya da dinleyicinin rahatsız edilmemesi gerektiği hatırlatıldı.
 
Söz konusu mevzuat hükümleri uyarınca, konuyla ilgili uluslararası standartlar ve tavsiye dokümanlarının değerlendirilerek yayın kuruluşlarının ana kumanda ve devamlılık stüdyolarında gerekli incelemeler yapıldığı kaydedildi.
 
Belirlenen ses seviyesi teknik değerleriyle hazırlanan yönerge taslağının, ilgili kurum ve kuruluşların görüşüne sunulmasının ardından Üst Kurul tarafından kabul edilmesine ilişkin şu ifadelere yer verildi:
 
"Yönerge ile ticari iletişim yayınlarının ve program tanıtımlarının ses seviyesinin diğer yayın bölümleri ile aynı olması ve ticari iletişim yayınları ile program tanıtımları dışındaki iç ve dış yapımlar dahil olmak üzere tüm programların yönergede belirlenen ses seviyesi teknik değerlerine uygun olması zorunluluğu getirilmiştir.
 
Ayrıca ses seviyelerinin belirlenen değerlere uygunluğunun İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanlığı tarafından takip edilmesi, ihlal görülmesi halinde rapor düzenlenmesi ve Üst Kurul tarafından ilgili kuruluşlara idari yaptırım uygulanması hükme bağlanmıştır."
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA