• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
RTÜK şiddete karşı seferberlik başlatacak
09 Nisan 2015 Perşembe 13:54

RTÜK şiddete karşı seferberlik başlatacak

RTÜK üyeleri, şiddet içerikli televizyon yayınlarının önlenmesine yönelik proje hayata geçirme kararı aldı.

RTÜK'den yapılan açıklamaya göre, televizyon yayınlarında  şiddet olaylarının giderek tırmanması, Üst Kurulu harekete geçirdi. Üst Kurul Üyeleri, yaptıkları toplantı ile televizyondaki şiddetin önlenmesine yönelikproje hayata geçirme kararı aldı.

Üst Kurulun şiddet içeren yayınlarla mücadele konusundaki hassasiyetini vurgulayan ve projenin ayrıntıları hakkında bilgi veren RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun, "Şiddet hayatın bir parçası olmakla birlikte, yayınlarda şiddetin reyting unsuru olarak ön plana çıkması kabul edilemez. Unutmamak gerekir ki izlediklerimiz iz bırakır" ifadesini kullandı.

Proje kapsamında öncelikle haber, çocuk ve müzik kanallarının da aralarında bulunduğu tematik kanallardan daha geniş kitleler tarafından izlenen genel eğlence kanallarına kadar bütün televizyonların yayınlarının takibe alınacağını ve şiddet taraması yapılacağı açıklandı. Yayın taramasının ise akademisyenler ile Üst Kurul uzmanlarının işbirliğiyle gerçekleştirileceği bildirildi.

Yayın taraması ile televizyon yayınlarında hangi tür şiddetin, hangi yoğunlukta yer aldığı tespit edilerek rapor haline getirilecek.

Kamuoyu araştırması yapılacak

Televizyonlardaki taramayla eş zamanlı olarak,  televizyon izleyicilerininşiddet algısını ölçmeye yönelik bir de kamuoyu araştırması gerçekleştirilecek. Araştırma sonuçları ise RTÜK'ün düzenleyeceği, televizyondaki şiddetin nasıl önlenebileceğinin tartışılacağı geniş katılımlı bir çalıştayda kamuoyuna açıklanacak. 

Çalıştay kararları ve şiddetin önlenmesine ilişkin belirlenecek yol haritası RTÜK tarafından hayata geçirilecek. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA