• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
RTÜK için 3 üye seçildi
14 Temmuz 2015 Salı 18:15

RTÜK için 3 üye seçildi

TBMM Genel Kurul'da RTÜK'te boşalan üyeliklerin yerine AK Parti'den İlhan Yerlikaya, MHP'den Esat Çıplak ve Arif Fırtına seçildi.

TBMM Genel Kurul'da RTÜK'te boşalan üyeliklerin yerine AK Parti'den İlhan Yerlikaya, MHP'den Esat Çıplak ve Arif Fırtına seçildi.

TBMM Genel Kurul'da yapılan seçimde, RTÜK üyeliği için AK Parti'nin aday gösterdiği İlhan Yerlikaya 327 oy, Murat Zelan 19 oy; MHP'nin aday gösterdiği Hayati Bice 28 oy, Esat ÇıplaK 368 oy aldı.

Üçüncü üye için ise MHP'nin aday gösterdiği Arif Fırtına 295 oy, İsmail Yolcu 4 oy; HDP'nin aday gösterdiği Filiz Koçali 157 oy, Nevruz Uğur ise 5 oy  aldı. Böylece RTÜK'ün boşalan 3 üyeliğine Yerlikaya, Çıplak ve Fırtına getirilmiş oldu.

Meclis 1 Ekim'e kadar tatile girdi

Meclis Başkanvekili Naci Bostancı, bugün Meclis Başkanvekili olarak Meclis'i yönettiği ilk günü olduğunu belirterek, "Değerli Meclisimiz, anayasa, yasalar ve kurallar konusunda ortak bir karar ve irade sahibidir. Bunlara ilişkin kimi zaman görüş farklılıkları olsa dahi bu görüş farklılıklarını zarafetle, olgunlukla, demokratik müktesebatına uygun bir şekilde tartışmakta ve nihai Meclis'e yaraşır vakar içerisinde kararlarını vermektedir. Ben bugün de bir örneğini gördüğümüz bu zarif ortam dolayısıyla Meclis başkanvekillerine çok fazla yük düşmeyeceği kanaatine bir kez daha sahip oldum. Buradaki görevimizin prosedürel bir görev olacağı temennisi, inancı ve bu Meclis'e layık bir şekilde görev yapacağımız hususundaki karar ve irademizi kendi adıma ve muhakkak arkadaşlarım adına bir kez daha beyan etmek isterim. Cümlenin mübarek Ramazan Bayramı'nı da tebrik ediyorum" diye konuştu.

Daha sonra Danışma Kurulu önerisi okundu. Kabul edilen öneriye göre Genel Kurul 1 Ekim Perşembe gününe kadar tatile girdi. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA