Romney anketlerde öne geçti

Romney anketlerde öne geçti
Romney, Suriye içerisinde El Kaide ya da cihatçı bir gruba ait olmayan kesimleri saptamak için özellikle Türkler ve Suudilerle birlikte çalışabileceklerini söyledi.

Son anketlerde ABD Başkanı Barack Obama'yı geçmeyi başaran Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Mitt Romney, CNN'de Wolf Blitzer'ın sorularını yanıtladı.

Romney, başkan seçilmesi halinde, Suriye içerisinde ''aklı başında, ılımlı, El Kaide ya da cihatçı bir gruba ait olmayan'' kesimleri saptamak için özellikle Suudiler ve Türklerle birlikte çalışabileceğini söyledi.

Romney, ''Bu kesimleri bir araya getirip, onlara belki fon sağlayabiliriz. Diğer destek türleri arasında silahlar da olabilir, böylece kendilerini savunabilirler. Bu silahlar Türkler'den ya da Suudiler'den gelebilir'' dedi.

Romney anketlerde öne geçti

Obama'nın geçen haftaki ilk açık oturumda, destekçilerinde ''hayal kırıklığı'' yaratan performansının etkileri, anketlere de yansımaya başladı.

Son anketlere göre, yarışı uzun süredir önde götüren hatta Romney'nin gafları sayesinde arayı daha da açan Obama, açık oturumda ''atak ve hırslı'' görünen Romney karşısında ''pasif'' kalınca, bu avantajını yitirmiş görünüyor.

Pew Araştırma Merkezi'nin anketine göre, Romney, Obama'nın 4 puan önüne geçti.
Gallup'un 2-8 Ekim tarihleri arasını kapsayan anketinde de Romney, oy kullanması muhtemel seçmenler arasında yüzde 47'ye karşı yüzde 49 oranla Obama'nın üzerinde yer aldı.

American Reseach Group'un (ARG) anketine göre de Romney, yüzde 47'ye karşı yüzde 48 oranla Obama'nın üzerinde. Kuruluşun 27-30 Eylül arasını kapsayan bir önceki anketinde ise Obama yüzde 49, Romney yüzde 46 orana sahipti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.