• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Romanlardan Başbakana sazlı, sözlü teşekkür
02 Ekim 2013 Çarşamba 12:09

Romanlardan Başbakan'a sazlı, sözlü teşekkür

Demokratikleşme Paketi'nde kendilerine de yer verilmesinden dolayı duydukları mutluluğu Romanlara özgü bir biçimde kutlayarak Başbakan Erdoğan'a teşekkür etti.

Tekirdağ Roman Kültürünü Yaşatma ve Müzisyenler Derneği (ROKÜYAD) Başkanı Ümit Satılmış, yaptığı açıklamada, pakette Romanlara da yer verilmesinden dolayı büyük heyecan ve mutluluk duyduklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın yaptığı çalışmalarla, Romanlara hak ettikleri itibarı kazandırdığını belirten Satılmış, "Bizler Başbakan Erdoğan'ı bize duyduğu saygı, hak ettiğimiz değer ve kültürümüzü yaşatmamız için sağladığı imkanlardan dolayı çok seviyoruz" diye konuştu.

Satılmış, bir üniversitede Roman Dil ve Kültür Enstitüsü açılmasının da çok önemli bir gelişme olduğunu belirterek, enstitünün Tekirdağ'daki Namık Kemal Üniversitesi bünyesinde açılmasını temenni ettiklerini ve bu gelişmenin kendileri için ışık olduğunu ifade etti.

"Romanlar renk insanlarıdır"

Müzisyen Metin Kavak da Romanların gökkuşağı gibi hayatın renkleri olduğunu belirterek, "Tabii ki Romanların herkesin hayatında olması gerekiyor. Yani Roman, büyüklerimizin dediği gibi, 'Şu alemin gökkuşağıdır, renk insanlarıdır'. Herkesin hayatında bir Roman olması lazım. Romanlar, iyisiyle kötüsüyle her şeyiyle renkli insanlardır" diye konuştu.

Kavak, enstitüde güzel şeyler olacağına inandığını ifade ederek, Romanların devletin sağladığı imkanlardan yararlanabilmek için kültür ve eğitim seviyelerini arttırmaları gerektiğini dile getirdi.

Dernek üyeleri, Demokratikleşme Paketi'nde kendilerine de yer verilmesini çaldıkları oyun havaları ile kutladı.

Üyeler, müzik eşliğinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA