• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ROKETSAN ile sözleşmeye karar verildi
04 Ocak 2013 Cuma 09:29

ROKETSAN ile sözleşmeye karar verildi

Savunma Sanayii İcra Komitesi, Uydu Fırlatma Sistemi Projesi'nin tasarımında ROKETSAN ile sözleşme görüşmelerine başlanmasına karar verdi.
Savunma Sanayii İcra Komitesi, gündeminde yer alan konuları görüşmek ve ilgili kararları almak amacıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nda toplandı.
Yaklaşık 5,5 saat süren toplantının ardından yapılan basın açıklamasında, Komitenin, Türkiye'nin askeri ve sivil uydularının uzaya gönderilmesini temin etmek maksadıyla ''Uydu Fırlatma Sistemi Projesi'' kapsamında, ön kavramsal tasarım fazı için ROKETSAN AŞ ile sözleşme görüşmelerine başlanmasına karar verdiği bildirildi.
Göktürk 3 Uydu Projesi'nin TÜBİTAK ve ASELSAN'ın desteğiyle milli olarak geliştirilmesi için de TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ ile sözleşme görüşmelerine başlanmasının kararlaştırıldığı kaydedildi.
Açıklamada, Savunma Sanayii İcra Komitesi'nin Denizaltı Savunma Harbi ve Keşif Karakol Gemisi Projesi kapsamında, hizmete alınan Heybeliada ve inşası devam eden Büyükada gemilerine ilave olarak, 6 geminin seri üretimi için de ''RMK Marine Gemi Yapım Sanayii'' ve ''Deniz Taşımacılığı İşletmesi AŞ'' ile sözleşme görüşmesine başlanmasına karar verdiği belirtildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA