• Konya10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Rıfat Kavuneker: Çiftçi zor durumda kaldı
14 Ocak 2019 Pazartesi 18:00

Rıfat Kavuneker: Çiftçi zor durumda kaldı

Karatay Ziraat Odası Başkanı Rıfat Kavuneker, "Ülkemizde gerçekleşen ekonomik dalgalanmalar sonrası çiftçimiz zor durumda kaldı" dedi.

Karatay Ziraat Odası Başkanı Rıfat Kavuneker, yeni dönem için de adaylığını açıkladı. Bir otelde gerçekleştirilen programda konuşan Başkan Kavuneker, Türkiye ekonomisinde dalgalanmalar yaşandığını, bunun da çiftçiyi olumsuz yönde etkilediğini belirtti. Kavuneker, "Ülkemiz bir çok badedeler atlatmaktadır. Bunlardan bazıları 15 Temmuz kalkışması, gezi olayları, Suriye iç savaşı, terör, dövizin ani dalgalanması gibi olaylardır. Bu durumlarda ülkemiz ekonomimizde olumsuz yönde etkilenmektedir. Biz burada ülkemize ve devletimize tam destek vermekteyiz. Fakat biz çiftçiler olarak yaşamımızı idame ettirmek için hayli çaba sarf etmekteyiz. Kimseye muttaç olmamaya çalışmaktayız. Şunu üzülerek belirtmeliyim ki 4 yıldır buğdayın ve arpanın satış fiyatı aynı seyretmektedir. Hububat çiftçinin ana üretim kalemini oluşturmaktadır. Bundan dolayı çiftçi maddi olarak zor durumdadır. Tarımsal girdiler bu 4 yıllık zamanda 2 kat artmış bulunmaktadır. Enflasyonla mücadele etmek amacıyla ekmeğe zamn yapılmamakta, hasat zamanı arz fazlalığından dolayı fiyat düşmekte ve bunları hepsi çiftçiyi zor duruma sokmaktadır..." dedi.

"ÇİFTÇİ İÇİN ÇÖZÜM TALEP ETMEKTEYİZ"

Tarım Kredi Kooperatiflerinin ve Ziraat Bankası'nın çiftçiye verdiği tarımsal ürünlerde faizi yüzde 33'ün üzerinde tuttuğunu dile getiren Kavuneker, "Çiftçi borçlu, devletimiz halkın her kesiminin derdine çare bulmakta, çiftçi için de bir çözüm talep etmekteyiz. Hükümetimiz tarım kredilere olan borcumuzu uzun vadeye yaymalı, bağkur primlerini aeylık değil, çiftçinin ürün satışı ile uyuma vadelerde tahsilatı sağlamnmalıdır. Şehirden köye dönüşe değil, köydeki çalışanı köyde tutma yolunu ve çözümünü bulmalıyız. Bu sorunları hep birlikte çözmeliyiz. Hiç kimse tek taraflı bu sorunu çözemez. 2019 yılı ülkemize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA