• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Rida ramazanda Dadaab kampında
14 Temmuz 2012 Cumartesi 16:28

Rida ramazan'da Dadaab kampında

Rida Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği Kenyanın Dadaab kampında 5bin kişilik iftar sofrası kuruyor. Açlık ve sefaletin yaşandığı bölgeden Konyaya gelen Dadaab Kadısı...
Rida Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği Kenya’nın Dadaab kampında 5bin kişilik iftar sofrası kuruyor. Açlık ve sefaletin yaşandığı bölgeden Konya’ya gelen Dadaab Kadısı, bölgede her gün açlıktan çocukların öldüğünü belirterek, Müslümanların yardım elini çekmemesini istedi.

Rida Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği Başkanı Mehmet Şahin, ramazan ayında Kenya’nın Dadap Kampında günlük 5bin kişiye iftar sofrası açacaklarını belirterek, ‘‘İnsanların perişan olduğu noktada ramazan ayında böyle bir program yapma kararı aldık. Orda hizmete devam eden bir aşevimiz bulunuyor. 3 tane medresemiz hizmete girdi. Toplamda dadap kampında 2 bin yetim çocuğumuz var. Aileleriyle birlikte 5000 kişilik iftar vereceğiz. 60 tane falan deve kesilmesi düşünülüyor. Kakuma kampında ramazan içerisinde aşevimiz faaliyete geçecek. 2 tane mescit yaptık. 4 tane de medrese yapıyoruz. Onlarda ramazan içerisinde faaliyete geçecek. Ayrıca Darfur bölgesinde de yetimlerimiz bulunuyor. Orada da aşevimiz bulunuyor. Ramazan içerisinde bu bölgede de faaliyetlerimiz devam edecek. İftarlık olarak bir kişinin maliyeti 3 lira olarak belirledik. 3 liraya bir kişi zengin bir şekilde doyabiliyor’’ dedi.
Yurtiçi ve yurtdışında yetimlerimiz bulunuyor diyen Şahin, ‘‘Toplamda yetim sayımız 5000 civarında bulunuyor. Kuran Kursları çok perişan vaziyette bulunuyor. Okulların yıllığı 15 lira. Bu parayı ödeyemeyen aileler çocuklarını kuran-ı kerim kurslarına gönderiyor. Darfur bölgesinde Kuran Kurslarında da yemek vermeye başladık. 1100 çocuğa aşevimiz tarafından Kuran Kursuna mobil olarak sıcak yemek götürüyoruz’’ şeklinde konuştu.

Rida Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği Başkan Yardımcısı Tamer Kalender ise bölgeye ilk mescidi kurduklarını belirterek, ilk ezan okuduğunda çok güzel bir duygu yaşandı, insanların mutluluğu gözlerinden okunuyordu’’ dedi.

Kamp hakkında da bilgi veren Kalender, ‘‘Kenya Somali sınırında Dadap Kampı var. Somali sınırından Kenya’nın 200kmlik bir hat. Somalilerden ve Müslümanlardan oluşuyor. BM tarafından felaket bölgesi olarak ilan edilen Somali’de 29 bin çocuk bu bölgede açlıktan öldü. Yaklaşık 700bin civarında mülteci bulunuyor. Biz ilk olarak bir mescit yaptık. Akü sistemi ile hoparlör bağlayıp ilk ezanı okuduk. İlk ezanın çok etkisi oldu. Moral desteği oldu. Hemen mescidimizin yanına aşevi yaptık. Ardından yanına da medrese oluşturduk. Bu kampta açlıktan ölen çocukların kardeşleri bulunuyor.  520 yetim çocuk topladık. Çeşitli mescitler yaptırdık, aynı zamanda medreseleri de inşa ettik. Şu anda 6 medresemiz yetimlerle dolmuş durumda, 1820 yetim öğrenci bulunuyor’’ diye konuştu.

Dadaab Kadısı ve bölgenin Din Âlimi Abdulbasit Şeyh Ali, Rida Uluslararası yetim ve muhtaçlara yardım derneği misafiri olarak Konya’ya geldi. Halkın açlık içerisinde ve zor durumda olduğunu belirten Şeyh Ali, Müslümanların destekleriyle ayakta kaldıklarını belirtti. Şeyh Ali, ‘‘orada her gün açlıktan yüzlerce çocuk ölüyor ve bizim elimizden bir şey gelmiyor. Müslüman kardeşlerimiz kampımıza geldi, hem yardım getirdiler, hem de mescit ve medrese kurdular, biz yardımların devamını bekliyoruz’’ şeklinde konuştu. 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA