• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
RİDA 4 binden fazla yetime ulaştı
10 Şubat 2012 Cuma 11:45

RİDA 4 binden fazla yetime ulaştı

Merkezi Konya'da bulunan RİDA İnsani Yardım Derneği'nin Sudan, Somali ve Türkiye'de 4 binden fazla yetime ulaşıp, gıda, barınma, giysi ve eğitim yardımında bulunduğu bildirildi
Merkezi Konya'da bulunan RİDA İnsani Yardım Derneği'nin Sudan, Somali ve Türkiye'de 4 binden fazla yetime ulaşıp, gıda, barınma, giysi ve eğitim yardımında bulunduğu bildirildi.
     RİDA İnsani Yardım Derneği Başkanı Mehmet Şahin, 2008 yılında Sudan'da 33 yetim çocuğa okullarda yemek yardımı yaparak yetimlere hizmet vermeye başladıklarını söyledi.
     Şahin, 2009 yılında bölgeye tekrar gittiklerini, 33 çocuğa yapılan yardımın güzel geri dönüşlerini gördüklerini belirtti.
     Aldıkları güzel geri dönüşün ardından bölgede daha fazla yetime ulaşmak için faaliyetlerini artırdıklarını ifade eden Şahin, Türkiye'deki çocuklarla Sudan ve Somali'deki çocukları kardeş yapmak için harekete geçtiklerini bildirdi.
     Sudan'daki bir yetimin bir aylık yemek giderinin 15 lira olduğunu vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:
     ''Bu ücreti Türkiye'de bir veya iki çocuğumuz harçlıklarından çok rahat karşılayabilir. Biz de böyle bir kampanya başlattık ve bir çok çocuğumuzun Afrika'da yetim kardeşi oldu. Sudan'daki okullarda bulunan yetimlere ulaştık. Bu bölgelerde açlıktan sınıflarda bayılan çocuklar var. Sadece Niyala bölgesinde 24 binden fazla yetim var. Biz, Sudan'da 30 okulda 2 bin 600 yetime, Somali'de bulunan kamplarda ise bin yetime ulaştık. Bu çocuklara gıda, eğitim ve giysi yardımında bulunuyoruz. Onların tek öğün olan yemeğini biz karşılıyoruz. Hedefimiz Sudan'da 154 okulda 10 bin, Somali'deki kamplarda ise 5 bin yetime ulaşmak. Bunlar tamamen duyarlı halkımızın yaptığı yardımlarla yapılıyor.''
    
     -Düşman kabile çocuklarını aynı sofrada buluşturduk-
    
     Şahin, bölgenin istismara çok açık olduğunu, açılan yetimhaneler ile bu duruma bir nebzede olsa çare olmaya çalıştıklarını açıkladı.
     Yetimhanelere gelen ve buralarda kurulan aş evlerinden faydalanan çocuklarda yaşama umudu oluştuğuna dikkati çeken Şahin, ''İçine kapanık olan çocuklar eğitimde başarılı oldular, yüzleri gülüyor. Kız çocukları artık dilendirilmiyor. Afrika'da kabile savaşları nedeniyle babaları birbirini öldüren yetimler, yetimhanelerde aynı sofrayı paylaşarak birbirleriyle kardeş oldu. Açtığımız yetimhanelerde sadece yemek yardımı yapmıyoruz. Gönüllü öğretmenlerimiz tarafından onlara eğitim veriyoruz. Biz bu çocukları üniversiteye kadar taşımaya çalışacağız. Bu ülkelerin kaderi dışarıdan gelen yardımlara bağlı olmamalı. Bölgede sonsuza kadar kalamayız. Bu yetimhaneler bölgedeki kötü gidişe son verecek lider çocukları yetiştirecek'' diye konuştu.
     Şahin, gönüllü öğretmenler aracılığıyla Konya'da 630 yetime gıda, giysi ve kırtasiye yardımında bulunduklarını, istismara açık olan yetimler için herkesin bir katkıda bulunması gerektiğini sözlerine ekledi.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA