• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ribattan yeni yardım kampanyası
24 Kasım 2015 Salı 12:25

Ribat'tan yeni yardım kampanyası

Ribat Eğitim Vakfında, Bayırbucak Türkmenlerine gönderilmek üzere yardım kampanyası başlatıldığı bildirildi.

Ribat Eğitim Vakfından yapılan açıklamada Rus, İran ve Esed rejiminin havadan ve karadan haince saldırmak suretiyle katlettiği Bayırbucak Türkmenlerinin yanında oldukları ifade edildi. 

Ülkemizin önde gelen sivil toplum kuruluşlarından Ribat Eğitim Vakfı, yurt dışı yardım programlarını organize eden Ribat İnsani Yardım Derneği ile Suriye'nin Kuzeyinde Türkmen Dağında bulunan Bayırbucak Türkmenlerine uygulanan zulme sessiz kalmadı ve yardım kampanyası başlattı.

Ribat Eğitim Vakfından konuyla ilgili yapılan açıklamada, Bayırbucak'taki zulmün yeni olmadığı ifade edilirken;

"Bayırbucak Türkmenleri, Haçlılara karşı çetin savaşlar vermiş, Fransız mandasına karşı yiğitçe direnmiş, nemrut Baas rejiminin asimilasyon politikalarına karşı dik durmuş ve son olarak da katil Esed'in acımasız saldırılarına karşı en ön safta mücadele etmiş mücahit kardeşlerimizdir.

Esed rejimi, yanına Rusya ve İran'ı da alarak, dünyanın gözleri önünde, kalleşçe bombardımanlarla, başta Türkmen Dağı olmak üzere tüm Lazkiye bölgesine hakim olma çabasına girişmiş, soykırım denebilecek düzeyde, sivil katliamlara başlamıştır.

Sınırımızın dibinde olan bu acımasız savaşta, elindeki çok küçük imkanlarla çok büyük işler başaran Bayırbucak Türkmenlerinin, katledilmesine ve yalnız bırakılmalarına asla müsaade edemeyiz.

Bayırbucak ile aramızdaki sınırlar, kağıt üzerinde olan sınırlardır, kardeşlerimizle olan gönül bağının bir sınırı yoktur. Bayırbucak'ta yapılan bu katliama bugün biz susarsak, buna ne gönül razı gelir ne de gönlün sahibi olan Allah razı gelir.

Suriye Türkmenlerinin başına bomba yağdıranlar bilmelidirler ki nice az topluluklar, Allah'ın izniyle çok  büyük topluluklara galip gelmiştir.

Biz buna inanarak, Ribat Eğitim Vakfı olarak üzerimize düşeni yapmak istiyoruz. Bunun için bu kampanyayı başlattık.

Kampanyamızı Ribat İnsani Yardım Derneğimiz ile yürüteceğiz.

Kampanyamızda, battaniye, giyecek, yiyecek, özellikle bebekler ve çocuklar için elbise, çocuk bezi, ilaç, nakdi yardım topluyoruz.

Zaman kardeş olma zamanıdır.

Bu çerçevede elimizden gelen yardımları yaparak, kardeşlerimizin yanında olduğumuzu dosta düşmana göstermemiz gerektiğine inanıyoruz." dendi.

 

Ribat Eğitim Vakfının başlattığı yardım kampanyasına, online bağışlar, www.ribatinsaniyardim.org, www.ribatasevi.org internet sitelerinden,

Cep telefonu üzerinden yardımlar ise mesaj kutusuna, BAYIRBUCAK yazarak, 2602'ye 1 SMS göndermek suretiyle yapılabiliyor.

Ayrıca konuyla ilgili bilgi almak isteyenlerin, 444 42 18, 0332 350 79 79, 0332 351 84 84 nolu telefonlardan kampanya yetkililerine ulaşabileceği ifade edildi.

Kampanya çerçevesince toplanan ayni ve nakdi yardımlar Ribat İnsani Yardım Derneği aracılığıyla Bayırbucak Türkmenlerine gönderilecek. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA