• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ribat Yaz Okulları tamamladı
25 Ağustos 2015 Salı 14:05

Ribat Yaz Okulları tamamladı

Ribat Eğitim Vakfının Yaz Okulları tamamlandı. Ribat Eğitim Vakfının Yaz Okullarında öğrenciler, yaz tatillerini dolu dolu geçirdiler, öğrenciler hem öğrendi, hem de gönüllerince eğlendi....

Okulların kapanmasıyla birlikte açılan Ribat Eğitim Vakfının Yaz Okulları tamamlandı.

Öğrenciler, bir taraftan spor, gezi, kamp aktivitelerine katıldılar, bir taraftan ise Kuran'ı Kerim, Siyer, Ahlak, İbadetler gibi konuları hem öğrendikleri hem de içselleştirdiler.

Ribat Eğitim Vakfı Yaz Okulları, kız öğrenciler ile erkek öğrencilere ayrı ayrı binalarda hizmet verdi.

 

Ribat Eğitim Vakfı Yaz Okullarının son günün de bir de etkinlik yapıldı. Yaz Okullarına katılan öğrencilerin tamamına katılım belgelerinin de verildiği programda ayrıca yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere de ödüller verildi.

Yaz Okulu öğretmenlerine yönelik ise Ribat Eğitim Vakfı Aşevi Konferans Salonunda bir program düzenlendi.

Yaz Okulunda görev yapan öğretmenlere teşekkür beratının da sunulduğu programda Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Büyük'te bir konuşma yaptı.

 

Yurt imkanının da sunulduğu yaz okullarında kurumsallaşmanın rahatlığını yaşadıklarını ifade eden Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Büyük, "Yaz Okullarımıza halkımızın teveccühü son derece yüksekti ve biz de hazırlamış olduğumuz programlarla bu teveccühe layık olmaya çalıştık. Ribat Yaz Okulları için Selçuklu Belediyemizin katkılarıyla bir kitap hazırladık ve bütün okullarımızda bu kitaplarımızı okuttuk.

Yaz Okullarımıza, ilkokul 2. sınıfa geçen erkek öğrenciler ile lise 1'e geçen erkek öğrenciler,

ilk okul 2'ye geçen kız öğrenciler ile lise son sınıfa geçen kız öğrenciler katıldı." dedi.

Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Büyük "Yaz Okullarımız da erkek öğrencilerimiz Lale Eğitim Kurumlarımız ile Ribat Gençlik Merkezimizde, Hüyük Durmuş Akkuş İmam Hatip Lisesinde,   kız öğrencilerimiz ise Gökkuşağı Hatıp Kuran Kursu, Aymanas, Durunday, Kevser Kuran Kurslarımız ile ANADER'in hizmet binalarında eğitim gördüler.

Öğretmen arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum, öğretmenlerimiz öğrencilerimize hem bilgiler aktardılar hem de Ribat Eğitim Vakfımızın Yaz Okullarının saygınlığını muhafaza ederek çocuklarımızın neşeli bir Yaz Programı yapmasını sağladılar. 

Biz nesil yetiştirmenin her şeyden önemli olduğunu çok iyi biliyoruz. Onun için de öğrencilerimize eğitimi sıkmadan veriyoruz.

Öğrencilerimize geziler düzenledik, yüzme programları düzenledik, spor aktiviteleri düzenledik, turnuvalar yaptık.

Çocuklarımızın yazın öğretimden daha çok oyuna ihtiyaç duyduklarını da bilerek hareket ettik. Yaz Okullarımız Ribat Eğitim Vakfımızın yıllarca oluşturduğu deneyimler sayesinde öğrencilerimizi geleceğe hazırlama noktasında çok önemli bir işlev üstlenmektedir.

Her öğrencinin seviyesine göre eğitimler verildi. Eğitimler verilirken çocuklarımızın oyun ihtiyaçları da düşünüldü.

Biz yaz okullarının sıkıcı bir dünya olmasını istemiyoruz, bunun için de çocukların gelmek istediği, sevdiği bir ortamı oluşturduk, çocuklarımız hem eğlendiler, hem oyunlar oynadılar, hem de öğrendiler." şeklinde konuştu.

Ribat Eğitim Vakfının Yaz Okuluna 1000'e yakın öğrenci katıldı. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA