• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
RİBAT hain bildiriyi kınadı
15 Ocak 2016 Cuma 13:55

RİBAT hain bildiriyi kınadı

Ribat Eğitim Vakfı: "Türkiye bağımsız bir devlettir ve huzuru sağlamak, güvenliği sağlamak, terörizmi engellemek devletimizin en büyük görevidir"

Ülkemizin önde gelen sivil toplum kuruluşlarından Ribat Eğitim Vakfı terör örgütüne destek mahiyetinde bazı akademisyen ve sinema oyuncularının hazırladığı bildiriye tepki gösterdi ve devletimizin ülkemizin güvenliğini sağlamak en önemli görevi olduğunu bildirdi.

Ribat Eğitim Vakfı'nın bütün il ve ilçelerdeki şube ve temsilcilikleri adına Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Büyük imzasıyla yayınlanan açıklama şöyle:

"Bir devletin en önemli görevi vatandaşlarının can, mal, ırz, din, dil güvenliğini sağlamaktır. Güvenlik meşru güç olan devlet tarafından sağlanır.

Türkiye bağımsız bir devlettir ve huzuru sağlamak, güvenliği sağlamak, terörizmi engellemek ve teröristlerle mücadele etmek devletimizin en büyük görevidir.

Bir devletin içinde devletin güvenlik güçleri dışında güvenlik gücü olamaz. Ayrıca devletin içindeki her fert aynı ve eşit haklara sahiptir; devlet içinde bir toplum, ırk, mezhep ya da başka bir güce yönelik ayrıcalıklı sistem oluşturulamaz.

Hal böyle iken iyi niyetli olmadıklarına, amaçlarının barış olmadığına ve hatta bir odaktan aldıkları talimatlar doğrultusunda hareket ettiklerine inandığımız sözde "barış açıklaması" yapan kesimlerin tam anlamıyla garabet içinde olduklarını ifade etmek istiyoruz.

Devletimiz bugün, asker-polis şehit eden, katliam yapan, bebek öldüren, suçsuz insanları katleden ve hatta insanlığı katleden insanlık katilleri ile mücadele etmektedir ve bu mücadele bir halka, ırka, ya da mezhep mensuplarına karşı değil teröristlere yönelik yapılmaktadır.

"Ya devlet başa ya kuzgun leşe", ifadesinin çok önemli olduğuna inanıyoruz ve Balkanlar'da, Ortadoğu'da, Kafkaslar'da tek güvenli bölge olarak görülen Türkiye'mizin üzerinde oyun oynanmasına milletimizin müsaade etmeyeceğini biliyoruz.

İslam aleminin düşürüldüğü vahim ve kara tablonun ülkemiz üzerinde de uygulanmak istendiğini muhakkaktır, bu oyunların farkında olduğumuz belirterek, devletimizin güvenlik güçlerinin teröristler ile mücadelesinin yanında olduğumuzu belirtiyor, söz konusu bildiriyi, telin ediyor, çukur siyasetini, terörizmi kınıyoruz.

Bin yıllık kardeşliğimizin teminatı Alemlerin Rabbi olan Allah'tır. Bakara Süresi 208. ayette Rabbimiz bizlere, "Ey iman edenler! Hepiniz barış ve selamete girin de şeytanın adımlarına uymayın. Çünkü o sizin aranızı açan belli bir düşmandır." buyuruyor.

Bu ayetin hepimize önder olması gerektiğine, birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi muhafaza ederek düşmanlarımızın oyununa gelmememiz gerektiğine inanıyoruz.

Rabbimizin bu milletimize,   ümmete yardımcı olmasını diliyor, fitnenin ateşinden, düşmanın şerrinden Rabbimize sığınıyor,

Kamu oyunumuza saygımızı sunuyoruz."

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA