• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ribat Eğitim Vakfı bayram coşkusunu paylaştı
28 Eylül 2015 Pazartesi 11:32

Ribat Eğitim Vakfı bayram coşkusunu paylaştı

Ribat Eğitim Vakfı Bayramlaşma Programı Bayramın 3. Gün Aziziye Kültür Merkezinde yapıldı. Bayram süresince Konya'nın adeta Kurban Merkezi olan Ribat Aşevinde ise binlerce yardıma muhtaçla kurban sevinci paylaşıldı.

Ribat Eğitim Vakfı Kurban Bayramında coşku bütün ümmetle paylaşıldı...
Yoğun bir Kurban Bayramını geride bırakan Ribat Eğitim Vakfı, Konya başta olmak üzere, ülkemizde bir çok il, ilçe, köy ve kasabası ile
Mazlum Coğrafyalarda, başta Gazze olmak üzere, Sudan, Somali, Moro, Uganda, Balkan Ülkeleri, Afganistan gibi bir çok ülke ve bölgede Kurban coşkusunu yetimlerle, savaş mağdurlarıyla, yardıma muhtaçlarla paylaştı.

Yurt içi yardım programlarını Ribat Aşevi ile yürüten Ribat Eğitim Vakfı, yurt dışı yardım programlarını ise Ribat İnsani Yardım Derneği ile yürüttü.

Ribat Eğitim Vakfı bu yıl ayrı bir uygulamaya da imza attı ve "yardıma muhtaç ailelerin evlerinde de kurban sevinci yaşansın" diye yardıma muhtaç ailelere canlı küçükbaş kurbanlık hayvan dağıttı. Bayramın 1. Günü Ribat Kasapları canlı hayvan dağıtılan ailelerin evlerini ziyaret etti ve kurbanlarını kesti.

Ribat Aşevinde ise tam anlamıyla Kurban Coşkusu vardı.
Yüzlerce aile kurbanlarını Ribat Aşevinde keserken, yine yüzlerce hayır severin bağışladığı kurbanlar yardıma muhtaç ailelere dağıtılmak üzere dualarla kesildi.
Ribat Eğitim Vakfının Aşevinin Bayram süresince açıktı. Kurban kesim, kurban kabul, deri ve sakatat kabul hizmeti veren Ribat Aşevinde fakir, fukara, yetim ve yardıma muhtaçlar ile Kurban Sevinci paylaşılmış oldu.

Kurban Bayramının 3. Gününde yapılan Ribat Bayramlaşma Programına katılım ise yoğundu, Aziziye Kültür Merkezi tıklım tıklım doldu.
Bayramlaşma programında Konya Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar ile kutsal topraklardan yapılan canlı bağlantı ile Kurban Bayramı sevincine Hac sevinci de eklenmiş oldu.
Canlı Bağlantıda salondakilerin Bayramını Kutlayan Prof. Dr. Ali Akpınar Kutsal Topraklarda olmanın huzurunu yaşadıklarını ifade ederken, "bu mübarek topraklarda bizi en çok üzen Hac Farizasını yerine getirmeye çalışan kardeşlerimizin bir facia ile hayatlarını kaybetmesidir" dedi. Kabe başta olmak üzere, bütün kutsal mekanlarda, Peygamber Efendimizin huzurunda ümmet için dua ettiklerini ifade eden Ali Akpınar, ülkemize, ümmete ve insanlığa Kurban Bayramının hayırlar getirmesini diledi.

Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu adına katılımcılarla bayramlaşma konuşmasını ise Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Fahri Altunkaynak yaptı.
Fahri Altunkaynak, Mescidi Aksa'da, Mekke'de bir faciayla ve ülkemizde terör örgütünün hain saldırıları ile Bayram sevincimizin gölgelendiğini ifade etti ve herkesin bayramının mübarek olmasını diledi, gerçek bayramlarda buluşmayı dilediklerini ifade etti.
Bayramlaşma programında çocuklara harçlık dağıtımı ve bayramlaşma ile son buldu.

Ribat Eğitim Vakfı Kurban Coşku Bayram süresince devam etti. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA