• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ribat bu bayram canlı kurban dağıtıyor
20 Eylül 2015 Pazar 13:33

Ribat bu bayram canlı kurban dağıtıyor

Ribat Aşevi Müdürü Abdullah Çay, "Her yıl olduğu gibi bu yılda kurban sevincini insanımızın geneline yaymak için çalışıyoruz. Bu sene kurbanı kesmeden canlı olarak fakir ailelere teslim edeceğiz. Fakir ailelerin de çocuklarının evlerinde kurban sevincini yaşamasını istiyoruz." dedi.

Her yıl dünyanın dört bir yanındaki mazlumlara hayırseverlerin Kurban yardımlarını ulaştıran Ribat Eğitim Vakfı bu yıl da “Paylaştıkça çoğalan iyiliğin adıdır Kurban” sloganı ile yardım çalışmalarını yürütüyor.
Ribat Eğitim Vakfı bu sene çok farklı bir çalışmaya imza atarak, "Bayram Sevinci Evlerde Güzel" kampanyası çerçevesinde canlı kurbanları fakir ailelere ulaştırarak, fakir ailelerin de evlerinde bayram sevincini yaşatacak.
Ribat Eğitim Vakfı Abdullah Çay, "Yardıma muhtaç ailelerimize zaten kestiğimiz kurbanların ve bize ulaştırılan kurban etleri ulaştırıyoruz. Bununla birlikte bu sene faklı bir çalışmayla, Arife Günü bize kaydını yaptıran fakir ailelerimize canlı kurbanı vereceğiz, onlar bu canlı hayvanları evlerine götürecekler ve evlerinde kurban sevincini tam olarak yaşamış olacaklar." dedi.

Konuyla ilgili çalışmaların devam ettiğini söyleyen Abdullah Çay, "hayırseverlerimizi de bu anlamda bu sevince ortak olmaya davet ediyoruz.
Biz şuna inanıyoruz, toplumun geneline yayılmamış huzur, huzur değildir, sevinç, sevinç değildir. Şöyle bir sistem kurduk, hayırseverlerimiz bir canlı kurbanı bağışlıyor. Bize yardım için başvuran fakir ailelerimize soruyoruz, eğer canlı hayvan isterlerse, bayramın 1. günü kasaplarımızın evlerine gelerek kurbanları onlar için keseceğini beyan ederek kurbanlık küçükbaş hayvanı onlara Arife Günü teslim edeceğiz.
Onlar da hayvan pazarından kurbanlık almış gibi bu hayvanları alacaklar, evlerine götürecekler. Bayramın 1. günü de kurbanı kasabımız evlerine giderek kesecek. Kurbanlık küçükbaş hayvan bir gün onlarla kalmış olacak, çocuklarının da böylece kurban sevincini doya doya yaşayacaklarına inanıyoruz. Kurban paylaşmaktır, kurbanın etini paylaşacağız, sevincini de paylaşacağız.
Bu sevince ortak olmak isteyen yardım severlerimiz bayramdan 1 gün önceye kadar "Bayram Sevinci Evlerde Güzel", kampanyamıza Ribat Aşevimize gelerek ya da 0332 79 79, 444 42 18 numaralı telefonları arayarak destek olabilirler." dedi.

Ribat Eğitim Vakfı, kurban çalışmalarını yurt içinde Ribat Aşevi, yurt dışında ise Ribat İnsani Yardım Derneği ile yürütüyor.

Ribat Eğitim Vakfı önümüzdeki Kurban Bayramında Türkiye, Sudan, Kırgızistan, Bosna-Hersek, Arnavutluk, Uganda, Moro, Kosova, Makedonya, Suriye, Afganistan ve Gazze’de kurban yardımlarını dağıtılacak, kurban kesecek.

Ribat Eğitim Vakfının Kurban fiyatları ise şöyle:
Türkiye 600 TL,
Yurt Dışında ise Afrika ve Uzak Asya'da 360, Balkanlar'da 400, Suriye'de 650, Gazze'de ise 1100 Türk Lirası.
Ribat Eğitim Vakfı'na 0332 79 79, 444 42 18 nolu telefonlar ile www.ribatinsaniyardim.com, www.ribatasevi.org internet sitelerinden online olarak kurban bağışı yapılabiliyor. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA