• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Reyhanpark Konutlarının temeli atıldı
10 Mayıs 2012 Perşembe 18:21

Reyhanpark Konutları'nın temeli atıldı

Meram Belediyesi tarafından Çaybaşında 2. Etap Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında kurulan 250 konutluk Reyhan Park Konutlarının temeli atıldı.
Temel atma törenine Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, Ak Parti İl Başkan Vekili Mehmet Akif Göksu, diğer protokol mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İlçelerinde kentsel dönüşüm çalışmalarının hızla devam ettiğine dikkat çeken Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, "Daha önce temelini attığımız Serrapark, Güvenpark ve Seyirtepe 2. Etap Konutları'nda bloklar hızla yükselmektedir. 2010 yılı Temmuz ayında anahtar teslimini gerçekleştirdiğimiz Çaybaşı'nda 2. etap kentsel dönüşüm projesini de bugün temelini atacağımız 250 dairelik Reyhan Park Konutları'yla başlatmış oluyoruz. Bu konutlar, yaklaşık 90 bin metrekarelik alanda uygulayacağımız 2. etabın ilk kısmını oluşturmaktadır. Bu bölgede yaklaşık 600 konutluk yeni projeyle ilgili olarak vatandaşlarımızla anlaşma sürecinin sonundayız. İnşallah kısa bir süre sonra onun da temelini atarız. Bu bölgede yaklaşık 5 bin metrekarelik alanda yapılacak yarı olimpik yüzme havuzunun da ihalesini yaptık. Toplu Konut İdaremiz ile Yenice - Hacı İsa Efendi Mahalleleri'nde başlattığımız 2 bin 624 konutluk kentsel dönüşümle ilgili çalışmalarımız da hızla devam etmektedir. Arsa sahiplerinin konutlarını yılbaşından itibaren teslim etmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.
Ülkede bir restorasyon sürecinin yaşandığını ifade eden Ak Parti İl Başkan Vekili Mehmet Akif Göksu ise, "Anayasa yapımından eğitim ve sağlık alanındaki yapılanmaya kadar devam eden bu sürece belediyelerimiz de altyapı hizmetleri ve şehri yenileme çalışmalarıyla katkı sağlamaktadır." dedi.
Konuşmaların ardından protokol mensupları, S.S. Reyhanpark Konutları'nın temel atma butonuna hep birlikte bastılar.
             118 bin 334 metrekarelik alanda yapılacak 250 dairelik Reyhanpark Konutları'nda toplam alanın yaklaşık yüzde 80’i yeşil alan, otopark ve çocuk park alanı olacak. 80, 161 ve 123 metrekarelik dairelerden oluşan 5 adet blok yapılacak.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA