• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Reyhanlının faili FETÖ
08 Aralık 2015 Salı 08:28

Reyhanlı'nın faili FETÖ

Paralel Yapı, Reyhanlı katliamını darbeye zemin uydurduğu "Selam Tevhid/Kudüs Ordusu"nun eylemi olarak kurguladı. MİT'in ihbarı bu nedenle sümen altı edildi.

1 Ocak 2014’te MİT’e ait yardım TIR’larını durduran ve bu nedenle hakkında soruşturma açılıp tutuklanan savcı Özcan Şişman’ın 52 kişinin öldürüldüğü Reyhanlı katliamında da rol oynadığı iddia edildi. İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan, Şişman’ın, 11 Mayıs 2013’teki saldırıyı, MİT’in istihbaratına rağmen engellemediğini belirterek, saldırının paralel yapının kurgusu olduğunu ifade etti. Şişman hakkında HSYK’ya suç duyurusunda bulunan Fidan, tutuklanan savcının Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a gönderdiği mektuptaki ifadeleri de ‘itiraf’ ve ‘delil’ olarak kabul etti.

MİT, OPERASYON İSTEDİ  

Savcılığın tespitlerine göre; Şişman’ın Can Dündar’a gönderdiği gönderdiği mektubunda, “Soruşturma sürerken Reyhanlı saldırısından üç gün önce, 8 Mayıs Çarşamba günü MİT'ten bir yetkili geldi. Tedirgin ve panik bir halde operasyon yapılmasında ısrar etti. İşimize karışmamalarını söyledim.

GÜYA İHBARA ŞAŞIRMIŞ

Birçok terör olayında perde gerisinde ya da içinde gördüğümüz MİT’in bu saldırıyı ihbar etmesine şaşırmıştım. Reyhanlı’dan 3 gün önce bu dosyayı operasyon yapın diye yaptıkları ısrarın beni ve polisi içi boş dosya ile meşgul ederek saldırının polis tarafından engellenmesinin önüne geçilmek istendi“ ifadelerini kullandığı anlaşıldı.

Saldırı kumpas için zemin

İrfan Fidan, 52 kişinin ölümüne neden olan saldırının sözde Kudüs Ordusu Terör Örgütü'nün şiddet eylemi olarak kullanılmak üzere kurgulandığını tespit etti. Eyleme yol verilmesi gibi vahim bir durumun ortaya çıktığını belirten Başsavcı Vekili’nin suç duyurusunda bulunduğu Şişman hakkında HSYK da inceleme
başlattı.

Bombacıları dinlediği halde…

Şişman, Can Dündar’a gönderdiği mektupta, saldırıya ilişkin görüşmelerin teknik takip sırasında elde edildiğini de itiraf ederek, “Ancak fiiliyata geçildiğine dair tespit yapılamadı. MİT yetkilileri bir kaç kez operasyon yapsanız diye teklifte bulundular. Yeterli delil olmadığını, engellemeye yönelik MİT'in de yetkileri bulunduğunu, gelen bilgileri polisle paylaşmalarını, işimize karışmamalarını söyledim” ifadelerini kullandı. (Neslihan Keskin/Akşam)

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA